onsdag 4 mars 2009

Ljusblå Hjärtan tipsar även om...

En av världens bästa fotbollsfilmer. De flesta av er kanske tror att vi tänker på Goal eller svenska klassikern Offside men vi blickar tillbaka ända till 1981 och filmen som heter Victory. Det är en sanslöst bra film med magiska skådespelare och fotbollsstjärnor. På svenska har den även kallats ”Den sista matchen”.

Filmen utspelar sig i ett ockuperat Paris under andra världskriget. De allierade krigsfångarna får chansen att spela mot det tyska stjärnlandslaget på ett fullsatt fotbollsstadium. Syftet med matchen är att bevisa tyskarnas storhet. Men de allierade bjuder upp till kamp och planerar samtidigt något mer spännande bakom kulisserna än att bara spela fotboll.



Bland skådespelarna syns bland annat Sylvester Stallone (han som är Rambo), Michael Caine (är med i senaste Batman filmerna) samt svenska legenden Max Von Sydow.

Filmen bjuder även på konsttrick från några av världens genom tidernas vassaste fotbollsspelare. För att nämna ett gäng som får er att kippa efter andan så får ni bland annat se Pelé, Bobby Moore, Osvaldo Ardiles och Mike Summerbee trolla på planen.

Fotboll, politik och viljan att aldrig ge upp flätas samman i nästan 2 timmars filmmagi.

Victory är lika go att se som Remember The Titans eller Youngblood. Ljusblå Hjärtan Bloggen beställer filmen idag och bjuder kanske på filmmyskväll inom kort.

1 kommentar: