måndag 2 mars 2009

Ljusblå Hjärtan om Råås Finest storseger i Lund

En sen söndagskväll i Lund var det dags för träningsmatch för anrika DamU. Lunds BoIS stod på andra sidan planen och försökte stoppa denna mean machine som krävde revanch från höstens bottenskrap då vi förlorade nere Lund med 2-1.

Och revanch blev det utan dess like. En 5-0 seger till de ljusblå och glädjen var enorm. Detta trots att uppladdningen blev speciell med tanke på den psykning som Lunds BoIS försökte sig på. För det första så fick vi inte tillgång till planen förrän 20 minuter innan matchstart. Bara där kan man tycka att psykningen var enorm. Men för att lägga till gräddet på moset så fick vi sumpiga MFF bollar. Dock en bra färg (enligt José) men ändå. Att ge ett lag från Helsingborg bollar med MFF's logga och autografer är en hädelse utan dess like!

Men de ljusblå ser förbi denna psykning men när vi närmar oss 40 minuter in i matchen så blåser domaren helt plötsligt av halvleken. Kravaller utbryter på läktaren där den ökända upprorsskaparen Piff skakar staket och gormar. De andra är inte sen att försöka dämpa honom men skadan är skedd. Det går ett larm till piketstyrkan i Lund som dyker upp. Dock blir det uppenbart att denna styrka inom polisen blivit nedlagd så Piff får glatt skutta vidare på stängslet.

Till matchen då, Råå bjuder på ett bra men långsamt spel. Men mer kan man inte begära då det är den första träningsmatchen. Där finns många bra intentioner och de kan ha hittat ett radar par genom det norska proffset Lise och den grymma talangen Otilia.

Matchen slutar alltså med en betryggande 5-0 seger men kunde lika gäran slutat 14-5 till Råå. Saade gör ett par riktigt bra och viktiga räddningar vilket gör att nollan aldrig spricker. Anledningen till att det inte blir 14-0 är att det är första träningsmatchen, vi glömde bort att skjuta.