onsdag 4 mars 2009

Ljusblå Hjärtan om Tysk fotboll

Ljusblå Hjärtan bloggen insåg precis att Bayern München måste anses som en riktigt het kandidat till Champions League titeln i år. Okej att Manchester United är bäst men när ett lag åker på bortamatch och totalt manglar ner stackars Sporting Lissabon med 5-0, ja då måste man få lyfta ett varningens finger för den tyska lagmaskinen.


När man tittar närmare på Münchens spelare så finner man de grymmaste av de grymma. Fransosen Ribery, tyskarna Lahm, Schweinsteiger och Klose samt italienaren Luca Toni är alla spelare i världsklass. Lite på oss, Bayern blir farliga i år och vi tror faktiskt att dom skräller rejält!

Tysk fotboll anses kanske inte vara lika stabil som den engelska eller den spanska. Men faktum är att tysk fotboll har en fin tradition att vara riktigt bra. Vi har sett några matcher och det är alltid högt tempo och ett satans gött tryck på läktarna. Det är faktiskt inte bara bratwurst och hårdrock som håller högsta klass i detta land. Vi skulle vilja kalla Bundesliga för en vacker blandning av Premier League och Serie A. Desstuom är tyskarnas landslag sällan sämre än fyra i ett mästerskap.

Vad tror ni kära läsare? Vilket lag tippar Råås Finest kommer att vinna världens finaste klubblagstitel?

Lämna ett avtryck under kommentarer så ska vi se vilka som tippar bäst, Ljusblå Hjärtan Bloggen eller stjärnorna i världens bästa ljusblåa lag! Lets get it on!


Fotnot: Andra fina tyska storklubbar som Ljusblå Hjärtan Bloggen fullkomligt är kära i är St. Pauli (som spelar i samma färg som Ljusblå Hjärtan hoppas att Råås Finest reservdressar kommer att vara i) och Borussia Dortmund.

5 kommentarer:

  1. Nu tycker tysken det börjar likna någonting! Gött snack!

    SvaraRadera
  2. Ljusblå Hjärtan kände på sig att åtminstånde grande Deutsch skulle tycka detta var ett smart och vettigt inlägg... :)

    SvaraRadera
  3. hon håller koll på supporter sidan.. hon spelar en träningsmatch.. vad är det som händer??

    SvaraRadera
  4. hon släpper inte taget på en gång...

    SvaraRadera
  5. Ljusblå Hjärtan lovar att fixa en intervju med the mighty tysk inom kort för att reda ut eventuella mysterium...

    SvaraRadera