torsdag 5 mars 2009

Ljusblå Hjärtan filosoferar om helgens motståndare

Ljusblå Hjärtan spänner pilbågen inför helgens två fina matcher där Råås Finest A-lag först ska spela mot nyblivna division 2 laget Eksilsminne och sen på söndag drabbar U-laget ihop med Staffanstorp. Två tuffa matcher som vi spår kommer att bli riktigt vassa. För det är så att matcher mot just Eskilsminne brukar vara riktigt bra och förra året gjorde Råås A-lag en av sina absolut bästa insatser mot just denna motståndare. Detsamma gäller matcher mot Staffanstorp som stannade kvar i division fem medan U-laget gick stolta upp i fyran.

Här är Ljusblå Hjärtans stories om helgens motståndare.

Vi tar det i kronologisk ordning. Eskilsminne, dessa blå gul randiga töser från Harlyckan som förra året vann division 3, tar emot Råå uppe på Västergårds IP på lördag. Förra året möttes lagen tre gånger med tre vinster för Eskilsminne. Det är således dags att vända på den steken tycker vi. Eskils är ett bra lag och vissa av deras spelare är vassa, som bland annat en av Helsingborgs bästa anfallare Sara Ragnarsson som provtränade med Råå i höstas (de träningarna gjorde förmodligen henne bara ännu bättre) och Annica Leo. Det gäller att stoppa dessa två rutinerade ladies men Råås Finest ställer ju upp med minst 15 stjärnor så det ska nog inte vara några problem.

Eskils har även en av stans bästa fotbollsbloggare i Christer Walt som alltid är ute och spanar på motståndarna så laget brukar ha bra koll på sina motståndare. Eksilsminne förlorade mot HDFF men vann mot Bluebirds i denna mini träningsmatchs turnering där även Råås Finest är med.

Det kommer att bli en tight match, var så säkra.

Ljusblå Hjärtans expertpanel tippar att matchen slutar 3-2 till Råå där Sandra Lännerberg avgör på straff i 83:e minuten.

Vad gäller helgens andra motståndare Staffanstorp (som mest är känt för att Tiffany Persson i Hipp Hipp bor där) så vann U-laget sin första match förra året med hela 6-3 och sen spelade lagen 1-1 på hösten. Staffanstorp, som spelar i samma färger som Helsingborgs IF, kommer starka från en stabil seger mot IK Pandora i DM. Det är således ett formstarkt lag som U-lag ska möta på söndag. Men vi litar på att Coach Pelle & Co. lyckas ta med sig ännu en vinst hem till ljuva San Siro.

Ljusblå Hjärtans expertpanel tippar att matchen slutar 4-1 till Råå.

Tack för ordet... Forza Råå!

1 kommentar:

  1. Lycka till i helgen!
    Forza ljusblå! Forza Råå!
    /östgöten

    SvaraRadera