torsdag 19 mars 2009

Ljusblå Hjärtan om träningsläger

Ljusblå Hjärtan bloggen har skickat ut sina satelliter för att undersöka vad fotbollsspelare och ledare tycker är viktigt för att träningsläger ska bli så bra som möjligt. Träningsläger kan vara en av säsongens höjdpunkter och även om det är tuffa träningar ibland så brukar man oftast komma tillbaka till hemstaden med motivationen på topp.

Vi har frågat spelare och tränare från många olika världar och här är en sammanställning av resultatet.

De flesta tycker att det viktigaste är sammanhållningen. Att ett träningsläger är till för att bygga upp en lagkänsla. Några tycker att destinationen spelar stor roll medan vissa tycker att det är orelevant. Fotbollen ska kanske inte heller alltid sättas i första rummet utan andra aktiviteter är också viktiga.

När det gäller träningarna anser många att det är viktigt att det är kvalitet. Träningsupplägget ska vara genomtänkt och förberett. Allvarliga träningsmoment ska blandas med lite mer lekfulla saker. Många tycker att den perfekta mixen mellan allvar och lek på träningarna gör att man orkar träna fem till sex pass på en helg.

När man åker på läger är sammanhållningen A och O. Där ska grunderna läggas för hela säsongen. Alla ska bjuda på sig och vara positivt inställda, då tror de flesta att man går in till seriespelet med en stark och stabil laganda.

Ljusblå Hjärtan bloggen tackar samtliga som har tagit sig tid att svara på våra frågor.

Till Råås Finest vill vi bara säga att vi hoppas att årets läger blir superkul och att träningarna blir bra. Stötta varandra, ta hand om varandra och säg alltid god natt med orden ”Sov gott soldater från Råå, tillsammans är vi oslagbara”. Res väl och visa Lilla London vilka som är bäst!

Tänk på att Ljusblå Hjärtan har ögon och öron överallt och att vi är med er hela helgen.

Forza Ljusblå, Forza Råå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar