måndag 9 mars 2009

Ljusblå Hjärtan bjuder på Staffanstorp vs. U

En regning söndag begav sig Dam U ner till Staffanstorp. Inte för att hälsa på Tiffany utan för att spela säsongens ända grusmatch. Och då kan du förstå att förutsättningarna inte var de bästa när regnet skapat små sjöar på grusplanen, så stora att om en spelare hamnade där kunde jag som tränare bara hoppas på att de kunde simma. Okej, kanske inte men nästan.

Själva matchen börjar Råå DIF bra. Vi pratade innan om att rulla runt bollen och våga testa på saker som vi kanske inte skulle våga annars, just för att vi skulle kunna skylla alla misstag på omställningen från konstgräs till grus. Men inte behövde vi skylla något på grusplanen. Vi börjar som sagt matchen bra och efter tre minuter har vi fått en frispark i bra läge som the mighty José ska ta hand om. Hon skjuter ett kanonskott rakt på målvakten som inte kan hålla den och givetvis är vår egen Arild Stavrum (Emma Ekenberg) på plats och norpar in returen. 1-0 till Råå DIF.

Men det var inte första chansen de ljusblå hade. Redan i inledande minuterna fick Julia, Sandy till en bra kombination som leder till ett försök av My. Dock utan det resultatet som José och Ekenberg hade. Och Ekenberg visade sig vara på hugget denna matchen för i 11 minuten frispelar hon Julia, men tyvärr märks det att det är grus och bollen studsar retligt bort från stackars Julia som gjort en jättelöpning.

Men sen efter ungefär en kvarts spel så börjar Staffanstorp ta över. Att de var fysiskt stora visste vi efter två möten förra året och deras fysiska fotboll var svår att stå emot. De har en farlig frispark som Emma Persson nickar bort fin men tyvärr så får en röd Staffanstorpare bollen och skjuter ett farligt skott. Skönt då att vi har stjärnan i målet som enkelt gör en fin räddning.

Stjärnan håller faktiskt nollan hela matchen och det trots ett farligt skott som hon kallt tippar i stolpen. Matchen slutar alltså med en 1-0 seger för Råå DIF.

Överlag så var matchen helt ok för att vara på grus. Vi spelade oss igenom och försökte skapa chanser genom att vårda bollen och inte enbart slå de långa som staffanstorp var sugna på. Att sedan Lisette kan slå en hård boll längs backen som man tror ska rinna iväg till inspark men hinner ifatt den själv kan enbart förklaras med de sjöar av vatten som antingen var till vår eller Staffanstorps fördel.

Alla presterade bra idag men ett extra plus ges idag till tre spelare som idag presterade utöver det vanliga, de tre är: Matilda C, Emma P och Lisette.