måndag 9 mars 2009

Ljusblå Hjärtan om Råås Finest mot Eskilsminne

Två halvlekar, två sidor av myntet och förlust för Råås Finest med 4-0. Här är vår story.

Klockan är strax innan 12.00 lördagen den 7 mars och de ljusblå spelarna gör de sista förberedelserna innan lagets tredje träningsmatch ska blåsas igång. Några starter, lite stretch och sedan den så kallade ringen. Den traditionsenliga hälsningen på motståndarna görs och vi kan konstatera att förberedelserna är klara och att matchen drar igång. Råå ställer upp enligt ett 4-4-2 system med en lite släpande anfallare.

Första halvlek är ganska snål på målchanser och är mest präglad av spel på mittplan. Trots detta har Sara några chanser på frilägen där hon spurtar ifrån motståndarnas backlinje. Tyvärr blir det inga mål eftersom antingen målvakten räddar eller bollen går utanför mål. Sandy och Backis genomför något som verkar vara en ny hörnvariant där Sandy tillslut avslutar mot närmsta krysset. Tyvärr är målvakten med på noterna och kan rädda ganska enkelt.

Ungefär 35 minuter in i halvleken får Eskilsminne en hörna från vår vänstra sida. De slår in bollen i mitten och Rååspelarna lyckas tyvärr inte rensa bort bollen tillräckligt långt, utan Eskilsminne kan göra 0-1 på ett skott inifrån straffområdet. Vi noterar att Råå drar ner hela laget vid de defensiva hörnorna samt att zonförsvaret fortsätter.

Mats Weiland summerar första halvlek på ungefär följande sätt: ”Vi är minst lika bra som de, men vi är lättlästa. Vi måste bli bättre i vårt passningsspel eftersom vi slarvar mycket nu i första halvlek. Vi måste även börja slå lite längre bollar, både för att få lite andrum och för att få till lite djupledsspel.”

Andra halvlek börjar på värsta tänkbara sätt, genom att Eskilsminne kan göra 0-2 efter bara någon minut. Detta efter kludd vid straffområdet. Efter målet fortsätter motståndarna att trycka på mot Råås mål, vilket gör att Rååspelarna inte riktigt kommer rätt i positionerna och blir väldigt tillbakatryckta. Eskilsminne fotsätter att visa sina offensiva sidor i och med att Råå inte hinner lyfta upp laget och har några farliga chanser som hade kunnat resultera i ytterligare mål.

Råå försöker lyfta lite längre bollar upp på sina anfallare men Sara på topp är alldeles för ensam mot Eskilsminnes backlinje för att det ska kunna bli några farliga målchanser. I ett försök till kvittering kan vi konstatera att Sara driver upp bollen på högerkanten och spelar sedan in till Sandy i mitten. Sandy skjuter ett skott längs marken men bollen räddas av målvakten.

Eskilsminne fotsätter att hota offensivt och det blir farligheter vid alla deras hörnor. När cirka 35 minuter har gått av den andra halvleken gör motståndarna 0-3, återigen på en hörna där Råå inte lyckas rensa bort bollen. Ungefär fem minuter senare kan vi notera ytterligare ett mål då en omarkerad Eskilspelare nästintill kan lobbskjuta in 0-4 över Råås målvakt.

En ganska jämn första halvlek där Rååspelarna är minst lika bra som motståndarna, följs upp av en mindre bra andra halvlek där ett lite förvirrat positionsspel och att de blev väldigt tillbakatryckta gjorde att Råå inte riktigt kunde hota Eskilsminne denna dag.