fredag 13 mars 2009

Ljusblå Hjärtan om en Idol

Det finns tillfällen då man behöver sina idoler. Dagar när man famlar i dimma utan att veta hur man ska ta sig fram till klarare platser. Idoler kanske inte alltid är de bästa att se upp till men man kan nästan alltid finna små fragment att plocka, låna eller sno från idoler.

Att ha idoler är viktigt. Så om det är en familjemedlem, en idrottsstjärna eller en hårt supande poet så behövs dom.

Idag har en av mina idoler namnsdag. Han heter Greger. Han spelade fotboll för inte så länge sedan i många fina klubbar. Han har spelat med några av mina vänner på äldre dagar. Han har alltid stått upp som en krigare och kämpat för sina egna ideal, må det vara bra eller dåliga. Han är en magisk fotbollsspelare. Jag har hans autograf på en Malmö FF tröja hemma. Greger är stor.


Idag, på något konstigt sätt, hämtar jag inspiration från honom. Han sa i en film för några år sedan som handlar om supporters att hans tränare var ganska bra på just träning men som psykolog är han värdelös. Detta är på en altan någonstans i forna Jugoslavien. Greger spelar i klubben, tränaren har säkert sett filmen samma år. Greger verkar skita i vilket. Han tycker en sak, han står för den.

Det är hans dag idag den trettonde mars. Han är en idol för att han var en bra fotbollsspelare. Idag betyder han mer än så. Upp till kamp, strävan framåt kan ingen klaga på, bara de som inte vågar inse att utveckling är en del av livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar