måndag 16 februari 2009

Ny krönika av Roger Trygg: Sök, finn och ta vara på glädjen

Är det någon som minns glädje? Hela världen snurrar på med åtskilliga otäcka saker som hela tiden bubblar upp till ytan. Men igår stannade allt det onda och något så vackert som glädje visades på varje löpsedel, tv program och Internet sida. Skinande röda kinder, ett par klar blå ögon och ett leende som säkert smälte en hel generations hjärtan. Allt detta i skidskytten Helena Jonssons ansikte som igår tog guld i Världsmästerskapen i Syd Korea.

Det är här vi måste söka inspiration och verkligen tänka efter. Det finns alltid saker som är värda att slåss för. Hur små de än må vara så är en kamp aldrig fel så länge man tror på det i sitt hjärta. Helena trodde igår även om det fanns de som är totalt sätt bättre än henne. Det hon visade upp igår är magiskt, rent av helt otroligt.

Skidskytte måste vara en av de svåraste sporterna att utöva. Du måste vara snabb på skidorna samtidigt som du måste skjuta utan avvikelser. Du står helt själv, ingen skjuter åt dig. Helena log, koncentrerade sig och vann välförtjänt ett guld. Hon är bäst i världen och hon är vår egen.


Helena är lika med uttrycket att inget är omöjligt. Så fantastisk var hennes prestation att hon nästan borde bli synonym med uttrycket. Jag kan bara sända ut ett stort grattis till henne och beundra det hon har gjort.

Har du tron inom dig och något att sträva efter, ge då aldrig upp. Världen kommer alltid att försöka slå ner dig men du måste resa dig. Vi ska inte nöja oss med att vara medelmåttiga där vi är idag, vi ska aldrig nöja oss med vad vi är för vi kan alltid bli bättre. Vi kan träna hårdare, lita mer på varandra och slåss för att vinna allt vi kan. Inget är omöjligt, det är Helena Jonsson ett underbart bevis på.

När det går tungt så tänk på detta och finn glädjen. Ni står starkast tillsammans, i år kan ni bli en Jonsson med ännu mer kraft.

RT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar