onsdag 18 februari 2009

Ljusblå Hjärtan filosoferar kring helgens motståndare

Vintern ligger kall och vacker nere på Råå men vi på Ljusblå Hjärtan Bloggen gör allt för att värma våra fans. Nu återstår det endast 4 dagar innan årets första officiella träningsmatch ska spelas.

På söndag klockan 13 drabbar Råås Finest ihop med nyblivna allsvenska laget Stattenas farmarlag Bluebirds uppe på Västergårds IP. Efterlängtat och spännande!

Många skakar dock på huvudet när de hör namnet som Stattena har valt men vi diggar faktiskt just namnet Bluebirds.

Det är kanske inte så många som vet så mycket om blåfåglarna men storheter som till exempel Bruce Springsteen och Paul McCartney använder deras magiska namn i fler än en av sina låtar, så helt okända är dom inte.

Nu ska ni inte tro att vi sympatiserar med Bluebirds bara för detta, vi är fortfarande djupt trogna Råås Finest, men namnet är ändå väl värt att hyllas.



Bluebirds är inte bara en fantastiskt vacker fågelart, det är dessutom en karaktär från Spindelmannen serietidningarna. Vi på Ljusblå Hjärtan Bloggen undrar så klart var Stattena har fått namnet ifrån och skulle det vara så otippat att det kommer från just Spindelmannen, ja då är det hats off för den som kläckte idén.

Fåglarna då, jo dom är magiska på sitt eget lilla vis. Dom syns i bland annat Nord Amerika flyttar sig, precis som många andra fågelarter, dit värmen är. Dom lever på insekter och bär. Det räcker man ser en bild på en av fåglarna (se ovan) för att förstå romantiken som omger dem.

Som Springsteen så fint sjunger ”I love to see the cottonwood blossom in the early spring. I love to see the message of love that the bluebird brings”.

Huruvida Stattena Bluebirds har något med detta att göra och hurvida "the message of love" är att fotbollssäsongen äntligen börjar, det vet vi inte. Det enda vi vet är att dom på söndag möter världens bästa ljusblåa damlag och då kanske inte ens magin som omger deras fina namn hjälper dem till vinst.

1 kommentar:

  1. Råås finest vill tydligen inte vara sämre! Rykten cirkulerar att efter ommålningen i omklädningsrummet har de tagit det coola artistnamnet The pink panthers. Ingen har hittills bekräftat eller dementerat det ryktet.

    SvaraRadera