tisdag 24 februari 2009

Ljusblå Hjärtan tippar Champions Leauge matcher

Ljusblå Hjärtan är fotbollstokiga, så är det bara. Vi kan inte undvika att njuta av alla spekulationer som flyger runt i atmosfären. Ikväll gör världens näst roligaste turnering comeback.

Den kallas för Champions League och är allt som oftast helt underbar att bevittna. Föregående år har Ljusblå Hjärtan noterat att det är bra matcher på programmet men att det är så här magiskt, det hade vi inte kunnat gissa i höstas i vår vildaste fantasi.

Vi kan ju börja med att nämna att ikväll är det matchernas match. Inter mot Ljusblå Hjärtans favvisar Manchester United. Det är lika stort som att få ha en mjukglass maskin hemma eller att vinna en miljon på lotto. Mästarnas möte.

Vi håller helt och hållet på britterna i denna match. Vi sticker även ut hakan och säger att United kommer att klacka sig igenom detta dubbelmöte. Det är giganternas och hjärnornas kamp. Vi hoppas det slutar väl. Barbetov avgör ikväll med två pytsar för United.
United har vunnut titlar förr, bara så ni vet. Här är en klassisk bild från 90-talet.


Så långt kan man väl hantera glädjen men så tittar man vidare på övriga matcher. Lyon mot Barcelona, Arsenal mot Roma, Real Madrig mot Liverpool, Chelsea mot Juventus, Sporting Lissabon mot Bayern Munchen och så vidare. Julafton för football-lovers eller vad?

Eftersom vi vet att Råås Finest både innehar fans till Chelsea, Barcelona och Arsenal så ska vi givetvis hålla tummarna för att de lyckas ta sig vidare. Bayern Munchen, detta grymma tyska lag, ja de ligger precis efter United på Ljusblå Hjärtans bästa lista. Tysk kvalitetsfotboll ska man aldrig ta för givet, det brukar vara riktiga folkfester.

En snabb sammanställning av kvällens och morgondagens spelschema inklusive resultat tippade av Ljusblå Hjärtans expertpanel kommer här:

Atletico Madrid – Porto 1-1
Lyon – Barcelona 1-3
Arsenal – Roma 2-0
Inter – Manchester United 1-2
Real Madrid – Liverpool 2-0
Chelsea – Juventus 1-0
Villarreal – Panathinaikos 2-0
Sporting Lissabon – Bayern Munchen 1-3

Notera att vi tippar för våra kamrater i Råås Finest. Nu drar vi till spelbutiken, här ska det vinnas och gör vi det, då blir det muffins i det rosa palatset innan helgen är slut.

1 kommentar: