onsdag 25 februari 2009

Ljusblå Hjärtan träffar världens bästa Par-Straffar Duo

Ljusblå Hjärtan har träffat världens i särklass bästa duo i fenomenet Par-Straffar. Idén att söka upp dessa två legender föddes när vi satt och tittade på Eurosport för två veckor sedan. Vi satte våra vassaste detektiver på att söka upp hjältarna Per Söderkvist och Martin Larsson. Här är historien, helt sonika exklusivt för Ljusblå Hjärtan Bloggen, om två magiska fotbollsspelare.

Det började för tre år sedan, på en grusplan någonstans i Halland, när Per och Martin av en slump gick ihop och bildade vad som numera anses vara den vassaste duon av de alla. Sedan dess har duon skördat framgång efter framgång efter framgång. Ingen är längre förvånad när de plockar hem guld i tävlingarna. Två vinnarskallar, om det nu finns något sådant, som aldrig viker ner sig.

Vi ställde dessa två herrar mot väggen.

Per fann vi i en lyxigt inredd villa i fjällen där han relaxar inför en hård försäsongsträning. Skidåkning är en passion, men här visar vi även en del av hemligheten bakom duons framgång, det magiska och snabba intaget av sötsaker.



Per, du och Martin är regerande Par-Straff Champion, vad är hemligheten bakom er framgång?

Jag tror att den största hemligheten är viljan att inte förlora och slippa känna sig förnedrad.

Ni är så gigantiska nu att det pratas om att döpa om tävlingsgrenen till Per-straffar, vad tycker du om det?

Jag tycker det vore en värdig hyllning! Det finns helt enkelt ingen som slår oss...

Det har varit en del hårda fighter på planen. Hur tränar ni inför en tävling?

I form av att alltid vara regerande mästare så har vi ju kunnat bestämma när nästa tävling skall vara. Detta har gjort att vi kunnat ladda upp som vanligt. Ny putsade skor och ett par rena strumpor.

Vad anser du är Martins starkaste sida när ni tävlar?

Martin är den som står för lugnet, och oftast han som sätter in de vackraste målen!

Din egen styrka?

Målvaktsspelet och min goda kondition som kommer väl till pass när jag ska springa och hämta bollen.

Ni har fans över hela världen, är det något du skulle vilja hälsa till dom?

Jag vill hälsa att de ska ge sig till tåls, man vet aldrig när vi dyker upp nästa gång. Fortsätt skicka beundrar post vi svarar så fort vi kan!

Ljusblå Hjärtan fick söka på en helt annan plats i världen för att hitta Martin. Någonstans på hemlig ort i Bahamas fann vi en man som njuter av livets goda på filmstjärna vis och inte drar sig för att lira lite Beach fotboll med lokalbefolkningen. Vi tog ett snack med honom och ställde samma frågor till Martin som till Per.



Martin, du och Per är regerande Par-Straff Champion, vad är hemligheten bakom er framgång?

Hemligheter är hemligheter för att man inte berättar dom. Men jag kan avslöja så mycket att vi har en grym inställning och så spelar ju så klart vår bländande teknik en stor roll.

Ni är så gigantiska nu att det pratas om att döpa om tävlingsgrenen till Per-straffar, vad tycker du om det?

Med all rätt tycker jag! Vi har dominerat nu i tre långa år.

Det har varit en del hårda fighter på planen. Hur tränar ni inför en tävling?

Vi konditionstränar och tittar mycket på VM-krönikan från 1982. Sen rättar sig alla efter oss så när vi vill tävla, då blir det tävling!

Vad anser du är Pers starkaste sida när ni tävlar?

Per är en magisk målvakt och när han vill, då är han även en magisk skytt. Man kan alltid lita på honom och han är alltid snabb att hämta bollen när han missar mål.

Din egen styrka?

Mitt orubbliga målsinne och min förmåga att psyka motståndarna.

Ni har fans över hela världen, är det något du skulle vilja hälsa till dom?

Kära fans, vi är alltid redo att anta utmaningar och ni kan lita på oss att vi är tillbaka snart igen. Starkare, bättre och snyggare än förut. Tack för ert stöd, we love you!

Mysteriet kvarstår, var finner dessa grymma lads sin kraft och kunskap? Vi lovar att vara på plats nästa gång de dyker upp på en fotbollsplan nära Er. Här bjuder Ljusblå Hjärtan till slut på en klassisk bild på duon efter ännu en tung seger.



2 kommentarer:

  1. Haha, hoppas på en comeback redan i år, alltid spännande att tävla mot er men ni har inte vunnit till 100 %!

    SvaraRadera
  2. Glöm inte bort din forne parstraffskamrat.

    Jag minns ett träningsläger i Laholm, just i början av den ena i duons tränarepok i Råå. Jag tog mig an den stackars överblivna Söderkvist, då ingen annan ville bilda par med honom. Och som vi spelade. Vi dominerade! Länge leve par-straffar!
    /östgöten

    SvaraRadera