tisdag 10 februari 2009

Miss Q om Råås Finest Kick-Off: En lång och minnesvärd dag

Klockan är strax efter 11.00 den sjunde februari 2009. Runt 25 personer har samlats i den lilla och mysiga stugan nere vid bäcken och väntar på att visarna på uret ska vandra framåt några timmar. Ledarna tar till orda och går igenom allt möjligt som kan vara värt att lägga på minnet. Den nya taktiken gås igenom, frågor ställs och lagen ropas till slut ut till oss nyfikna spelare. Förväntningarna höjs och glöden i ögonen brinner ännu starkare nu.

Ett snabbt ombyte görs, vi hoppar in i bilarna och kör en kort stund för att så småningom stå ute på Rydebäcks vackra och lite blåsiga konstgräsplan. Vi joggar igång och känner lite på bollen innan domaren blåser till avspark. Det som nu ligger framför det ljusblå och det orange laget är tre halvlekar som är 25 minuter vardera, en konstig men effektiv indelning av halvlekar. Resultaten i de olika halvlekarna blev som följer 0-1, 2-0 och 0-0. Jämnt alltså men till slut stod det ljusblå laget som totala vinnare.



Bilden: Delar av det vinnande laget; Mårten, Felicia, Emma A och Mathe.



Bilden: Stilstudie över bollkontroll…

Väl tillbaka på vårt kära IP var det dags för dusch och den traditionsenliga bastun. Efterföljande fest var ovanligt lugn och maten serverades för en gångs skull i tid. Inga förseningar här inte, som det brukar vara. Den mat det bjöds på var toast skagen till förrätt, tacopaj med allt tillbehör som kan tänkas till huvudrätt medan varma frukter med ljus choklad stod på menyn för efterrätten. Alla matlag gjorde ett bra jobb och det gick ingen nöd på oss som var där.



Bilden: Sandy har full koll på tillbehöret till tacopajen…

Kvällen bjöd på mat, skratt och glädje blandat med lite lekar då och då som genomfördes i matlagen. Ledarna bjöd på en tvärtom-lek där det var viktigt att tänka till vad man egentligen skulle säga, en intro-lek där våra musikkunskaper ställdes på prov, en frågesport samt en lek där vi skulle gissa vem i laget som passade in på vissa egenskaper. I den sistnämnda leken skulle vi bland annat gissa vem som var mest blåst och vem som var mest sugen. Det lag som stod som slutliga vinnare av lekarna var förrättslaget som näst intill vann samtliga grenar.


Bilden: Fi försöker bevisa att hon är mest blåst… Matilda och Backman-Möller utmanar.


Bilden: Söder, Sara och Pernilla undersöker vem som är mest sugen genom att äta godissnören. Lekledare, myskillen Per Söderkvist.

Klockan börjar närma sig hemgång och lokalen börjar sakta tömmas på spelare och ledare. Det har varit en lång dag med många intryck och händelser så därför är det skönt när man till slut känner kuddens mjukhet under huvudet och täckets lite kyliga tyg mot sin kropp.

Andra minnesvärda händelser under dagen och kvällen:

- Pelles tackling på Sandra
- Hur fort My lyckades svepa en Pucko
- Tillfället då samtliga personer inne i klubbstugan hade sina skor på bordet
- Söders uppdrag; att klaga på maten hela kvällen
- Historien bakom 2:an, fråga Mathilda för mer information

Tack för en trevlig dag allihop! Nu tar vi kraftfulla tag mot en framgångsrik säsong.

Miss Q

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar