söndag 31 maj 2009

U-lagets fina 2-0 vinst mot Kvidinge

Idag stod Ljusblå Hjärtan bloggen på San Siros nybyggda bastuläktare och njöt. Vädret var på snudd till perfekt och på den gröna matten bjöds det på snudd på magisk fotboll av Råås Finest U-lag. 

Jag stod och tänkte på Bruce Springsteens låt "No Surrender", inte för att den har det minsta med fotboll att göra, utan mer känslan den frambringar. Driver, flowet och glädjen. Idag var U-laget som den låten. Som "We learned more from a 3 minute record baby than we ever learned  in school". Råå var fantastiska i första halvlek.

Eftersom det är mors dag idag så kunde vi bara se första halvlek men att ge kärlek till sin kära  mor är aldrig fel, så vi hoppas att ni har överseende med detta.

Matchen börjar lite trevande men sen exploderade Råå. Vi stod uppe hos kameramannen och general manager Per Söderkvist på den stekheta läktaren. Vi var båda lyriska! Det finns så mycket att skriva om och vi ska göra allt i vår makt för att ge första 46 minuternas händelser den glans som verkligheten gottade sig i.

Det tog inte många minuter innan Råå fick igång ett passningsspel som gjorde att motståndaren Kvidinge fick jaga något enormt. U-laget har så mycket talang och idag klaffade det mesta, förutom kanske målskyttet. 

Nu ska vi inte förringa Kvidinges insats, även det laget spelade stundtals bra och de hade två till tre riktigt kvalificerade målchanser. Men Råå var bättre.

Målvakten Caroline "Pacman" Backman-Möller spelade strålande. Hennes form är superb just nu. Pondus, snabb och säkrare än vad vi sett henne innan. Idag får din första halvlek 4 av 5 hjärtan, det är du värd! Försvaret var stabila om något försiktiga ibland. Framåt var det dock helt andra cookies. Råå var som en offensiv maskin som malde och malde och malde.

På kanterna flög snabbe Emma Andreasson och Pernilla Levau fram om efter vart annat. På mitten slet Ingela "Kingela" Svensson enormt och spelskickliga Emma Ekenberg styrde och ställde precis som den storspelande talangen hon är! Ingela och Emma ägde mitten och levererade gång på gång bollar på de fyra offensiva töserna. En situation i matchen som var bland det finaste var när Emma la ut bollen på kanten och sen tog den offensiva löpningen själv, kallade på boll mitt bland Kvidingare och fick den i löpsteget rakt mot mål. Så bra alltså!

Till sin hjälp hade kantspringarna två löpvilliga och målhungriga forwards i Sara Söderkivst och Lise Jensen. Sara och Lise var ständigt farliga och med flyt hade dessa två töser gjort minst 4 mål tillsammans. Men det saknades lite skärpa i avsluten. Men löpningarna satt där och tack vare Sara och Lise kom aldrig Kvidinge in i matchen. Djupledslöpningar, hög press, löpning utan boll, ja vi kan räkna upp fler fina insatser från topparna idag som gjorde att motståndarna inte orkade med.

Halvlekens enda mål var så snyggt, en upprullning alá Dortmund. Ingela får bollen från Sara (som fick den av Emma A) och sätter behärskat in bollen i nättaket. Jubel på San Siro och väntat. Innan detta hade Råå missat ungefär 5 solklara målchanser och Kvidinge hade missat sina 2-3 farligheter. Rättvist hade som sagt då varit 6-3 till Råå, men 1-0 är gott det med! Målet var supersnyggt!

Vi delar ut några extra hjärtan idag till tidigare hyllade Pacman och Emma Ekenberg, Emma Andreasson och Sara Söderkvist samt en hel drös snygga ljusblåa till resten av laget och ett stort till den alltid gode, duktiga och snälla Coach Pelle! 

Enligt rykten var andra halvlek lite sämre så vi valde rätt 45 minutare att titta på. 

Matchen slutade i våra ögon helt rättvist med en 2-0 seger för Råås Finest och Ingela Svensson blev 2 målskytt. Nu är vi över strecket med något stabilare mark inför fortsättningen. 

Magnifikt töser!

Övrigt snackade vi lite med übercoole Paula Lillsjö med solbrillor som på frågan om hon var bäst på plan igår mot BK Kick svarade "Ja, det var en go vinst". Dagens match var också en mycket go vinst!

Nu när detta skrivs på en balkong på Odengatan spelas "No Surrender" i hörlurarna och vi utnämner nu den till U-lagets nya hymn. Vi ger oss aldrig typ! "Weel, we made a promise we swore we´d always remember. No retreat baby, no surrender. Like soldiers in the winter´s night with a vow to defend. No retreat baby, no surrender".

Det enda som saknas i den låten är ett Forza Råå, men den är ganska bra ändå fast det inte är med...

Forza Råå, Forza Ljusblå!

(För er ungdomar som är nyfikna på en av världens bästa rockers och på U-lagets nya hymn kan kolla denna länken, skruva upp, lyssna och njut! http://www.youtube.com/watch?v=WN5e2qZr1Oc)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar