söndag 24 maj 2009

Halvtid Råå - Lund (En hyllning till en striker)

Idag, eller rättare sagt just nu, spelas toppmatchen mellan Råås Finest och Lund på ljuva San Siro. I halvlek stod det 1-0 efter ett helg magnifikt mål av Råås anfallare Jenny Olofsson.

Jenny är sannslöst bra just nu. En sylvass spjutspets som hela tiden irriterar motståndarnas försvar. Matchen i sig (fösta halvlek) var ingen vidundrande tillställning men sista minuten kommer vi minnas länge. Målet!

Jennys sidekick Sara Söderkvist slår ett inlägg i marken från vänsterkanten. Inne i straffområdet finns fem gula Lundspelare och en ljusblå. Jenny "Careca" Olofsson. Det räcker, det är nog, det är allt som behövs. Samspelet mellan Sara och Jenny är ett vinnande koncept. Saras boll når Jennys tår och bollen letar sig in i målvaktens högra hörn. Riktigt fint mål!

Jenny sliter, löper och skojar med motståndarna hela tiden. Hugger konstant på returer och smyger runt i en Inzaghi position i linjen med backarna. Viktig och härlig inställning! Ljusblå Hjärtan salutes you!

Just nu vet vi inte vad matchen står eller hur den slutar men oavsett så kommer vi alltid ha med oss målet, anfallaren och det som är det bästa med fotbollen.

Sista femton i första halvlek spelade hela Råå upp sig och lagmaskinen som kommer ta guld i år började så sakta att fungera igen. Vi väntar med spänning på slutresultatet.