måndag 11 maj 2009

Oavgjort mot Hardeberga

Det var en perfekt dag för fotboll på San Siro och om inte Råås Finest kanske gjorde sin absolut bästa match för i år så fanns där ändå en del glimmrande insatser som vi på Ljusblå Hjärtan bloggen bara måste få berätta om.

Matchen slutade 1-1 efter två fina mål i första halvlek. Matchen präglades av oförmågan att få igång och behålla ett spel från båda lagen. Råå spelade snabbt i avgörande situationer medan Hardebera ständigt höll en hög press och gav inte Råås uppspel särsklit mycket andrum. Rättvist eller orättvist, Coach Söderkvist tog det som en förlust.

Men vi såg inte bara tjongfotboll, vi såg även några spelare som gjorde vissa saker som överglänste andra. Som mittbacken Karolina Söderströms fantastiska försvarsspel i första halvlek. Ständigt rätt placerad när Hardeberga tryckte på. Igår spelade Karro med pondus, styrka och med ett jälva anamma som borde smittat av sig på hela laget. Fortsätter hon på denna banan har jag svårt att se att Råås fina backlinje kommer att tappa mark detta året. Tillsammans med Emma Persson börjar det snart likna Hysén/Larsson.

Uppspelen, när det funkade, var en fröjd för ögat. Råås mål var ren skär fotbollsporr. Från höger ytterbacksposition där Linda Söderström spelar upp bollen till mittfältsmotorn Sandy Lännerberg, Där Matilda Lundhblad gör fantastiska avledande rörelser, där Sara Söderkvist sprintar iväg i djupled och slår ett vackert inlägg till suveräna Jenny Olofsson som snyggt nickar bollen i mål. Värt att notera är att Ljusblå Hjärtan bloggen blev helt stissiga när de ljusblå gjorde sitt mål att vi inte riktigt minns exakt vem eller hur bollen spelades. Vi har kört reprisen i huvudet flera gånger och så här minns vi det, har vi fel så rätta oss gärna. Men en sak är helt korrekt, det var en helt fantastiskt fint mål.

Det fanns även, om ändå ett fåtal, fina kombinationer där bollen gick genom laget till ett bortkastat anfall. Men det är det goda vi fokuserar på!

Råås Finest borde kanske vunnit matchen med lite koncentration och fart i spelet. Där vet vi att Per Söderkvist kommer att drilla extra hårt i den närmaste framtiden. När det klickar... Beware motståndare i division 3 södra, beware!

1-1 är ingen förlust, det är oavgjort och ibland kan det vara lika rättvist som det vore orättvist att Hardeberga hade avgjort matchen i slutskedet.

Forza råå, Forza Ljusblå!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar