onsdag 3 juni 2009

Ljusblå Hjärtan avslöjar Bluebirds

I måndags kväll var Ljusblå Hjärtan bloggen på Olympiafältet och spionerade på Stattena Bluebirds. På lördag är det årets hetaste derby på San Siro då seriefinalen mellan de formstarka Råå och Bluebirds spelas. Det kommer bli en hård kamp mellan två fantastiska lag men vi har såklart synat blåfåglarna in i sömmarna för att kunna ge Råås Finest de allra bästa förutsättningarna som finns.

Det är med glimten i ögat och med en hygglig dos av ironi vi nu stolt presenterar några väl valda ord om Stattena Bluebirds.

Motståndarna i måndags var Svalöv som var som ett pendeltåg. Ibland var det nästan så man trodde att de skulle klara av ett oavgjort resultat medan man under andra stunder av matchen var utspelade. Utan Svalövs fantastiske mittfältare TNT-Petra hade laget varit lite väl off. Men Svalöv gav sig aldrig riktigt och även om spelet var sådär höll deras kämpaglöd matchen vid live nästan hela vägen.

Bluebirds då? Vi kommer att avslöja de få svagheterna men även belysa det som ibland är smått fantastiskt.

På målvaktssidan undrade vi om någon hade doppat handskarna i såpa. Det var väldigt dåligt grepp och båda Svalövs mål kom till på den beryktade tvålhandsken. Skott utifrån rekommenderas och sen gäller det bara att hugga på returerna. Övrigt så var målvaktsinsatsen stabil och hon är riktigt bra på fötterna.

Tidigare Rååspelaren Tove Wallin spelade högerback och Tove är grym på sitt sätt. Det kommer att bli en väldigt speciell match för henne på lördag. Men gissa om hon kommer få häcken full när Jenny och Sara drar igång med speed och kreativitet. Stattenas försvarslinje är bra, många uppspel kom från vänsterkanten och linjen hålls hyfsat rak. Svaghet? En eller annan överstegsfint kan nog gå hem och två par friska kvicka ben lär nog köra slut på backarna ganska fort.

På mitten är Bluebirds starka, tekniska och passningsskickliga. Men Svalöv bjöd inte på så hårt motstånd där inne igår så visst kan Råås Finest sätta press på mittfältarna. På kanterna är det mer rutin och fulländad teknik än snabbhet och även om det finns en vänsterspirngare som var med i den Allsvenska debuten i år så är det hotet ytterst litet. Centralt mals det men det finns ytor och de ska vi vara vaksamma på att utnyttja.

Värre är det på topp där det finns så mycket talang så det räcker och blir över. Råås Finest får jobba hårt för att inte låta Bluebirds slå djupledsbollar på sina vassa forwards. Men målskyttet är inte det som oroar mest för så länge det är målchans i straffområdet så verkar det vara lungt. Långskott är det enda farliga vapnet att oroa sig för. Minst fyra av Stattenas fem mål mot Svalöv gjordes på tunga skott utanför straffområdet.

Man vet aldrig vilket lag Bluebirds kommer med och vi såg ett par talanger sitta på kullen och kolla in sitt lag så allt vi skriver här kan vara som bortblåst på lördag. Men matchen är überviktig för båda lagen så nog kan Stattena toppa lite, det vore ju inte helt oväntat. Men ett toppat Bluebirds kan inte jämföras med ett stabilt och vinnande Råås Finest!

Vi stötte även på sköne Micke Möller och han är alltid superschysst. Tror ni vi fick ut någon hemlig information från honom? Nä, inte ett ord men vi vet vad Mickes hjärta bankar för. Dessutom har han börjat spela tamburin, vilket vi på Ljusblå Hjärtan bloggen såklart hyllar i mängder. For those about to tamburine Fiiiiiiirreeee, we salute you!

Så, det är årets derby på San Siro på lördag, psykandet har inletts och vi står i första ledet. Med all ironi och påhittighet vi kan komma på.

Stattena, ni är ett gött lag och vi ser mycket fram emot seriefinalen. Välkomna till San Siro på lördag.

Så ett mega Forza Råå, må vi kicka fantastiska Stattena hela vägen ner till en andra plats på lördag!

2 kommentarer:

  1. Nu är jag ännu mer taggad....=) "17

    SvaraRadera
  2. Det här är helt klart den roligaste matchen att ladda upp för. Bara känslan och minnena gör att det blir extra kul. Rak backlinje vore toppen;-)

    SvaraRadera