lördag 25 april 2009

Råås Finest plockade sina första tre poäng

Ljusblå Hjärtan har glädjefnatt efter Råås Finest sköna seger mot topplaget Vången med hela 3-0 efter två mål av Sara Söderkvist och ett supersnyggt mål av Sandra Lännerberg.

Matchen var stundtals fylld av motsatsen till skönspel men Råå var stabila och gav aldrig riktigt Vången chansen att skapa några heta chanser. I andra halvlek var Råå det bättre laget anfallsmässigt och det är den största anledningen till att det blev en så pass stor vinst idag.

Men vi ska inte glömma att hylla Råås backlinje som matchen igenom var riktigt bra. Vi räknade till att Vången hade tre anfall som med lite tur kunde ha lett till mål. Men det var allt, resten av Vångens offensiva försök stängde Råås defensiv utan problem.

Offensivt var Råå starkare och första halvleks kontringar och djupledslöpningar var i världsklass. Sara Söderkvist skapade massor av chanser och även hennes anfallskollega Jenny Olofsson var stundtals het på topp. Sandra Lännerberg dominerade totalt på mitten och bjöd på spelupplägg alla Deco från innermittfältet. Hennes mål går också till historien som ett av de mest välplacerade skotten någonsin.

Vi blev givetvis glada av att se Sandra Lennung tillbaka på planen. Hennes insats var som vanligt stabil och säker. Även kantspringarna Mathilda och Melissa gjorde bra ifrån sig.

Dagens målvakt var Caroline "Tysk" Bade och hon är så bra. Ljusblå Hjärtan önskar henne all lycka i framtiden uppe i Göteborg. Vi är glada att du valde att avsluta med en nolla, det är du värd.

Så, första tre pinnarna är plockade och nu är det bara att jobba vidare. Råå är ett riktigt bra lag som kommer att vinna division 3 i år. Härligt också att se coach Per le, för han hatar så att förlora.

Hoppas alla i Råås finest får en underbar helg. Imorgon väntar Munka för U-laget, då är det tre nya pinnar till som gäller!