måndag 6 april 2009

Ljusblå Hjärtan om matchen i Svenska Cupen

Igår spelade Råås Finest sin första tävlingsmatch för säsongen mot division 2 laget Södra Sandby i den anrika Svenska Cupen. Det var en match där motståndarna dominerade totalt i första halvlek och där matchen sen planade ut till en lite jämnare balans i andra.

Till slut vann dock Södra Sandby med 4-1, ett resultat som man inte kan kalla annat än rättvist.

Förutsättningarna var perfekta inför matchen igår och även om Sandby kommer från en högre division så borde det bara peppa underdoggen Råå och inte få en omvänd effekt. För det såg ut som att Råå inte riktigt var på tå och beredda på Sandbys offensiva forcering och höga bolltempo.

Första halvlek är inte mycket att orda om. Södra Sandby pressar konstant och skapar minst fem riktigt vassa målchanser. Råå fick till ett par korta chansanfall men mer blev det inte.

Andra halvlek är lite jämnare och Råå lyckas behålla bollen inom laget lite mer även om Södra Sandby fortfarande var det spelförande laget. Tyvärr ställde Södra Sandby upp en mur vid mittplan som Råå sällan kom igenom. Men några halvfarliga och fina försök till djupledsanfall bjöd Sandy & Co. på i alla fall.

Råås mål gjordes av Sara Söderkvist på ett friläge.

Det var aldrig riktigt nära men med lite flyt i slutet hade Råå kanske kunnat skrälla. Nu är det tack och farväl till Svenska Cupen och dags att börja fokusera stenhårt på seriespelet som inleds om två veckor.

Ljusblå Hjärtan vill dela ut ett par stora skinande hjärtan till nyförvärven Melissa Söderstjerna och Lotta Nilsson som slet som vargar på mittplan och som visade stor vilja och kämpaglöd. Även Pacman i målet gjorde en fin insats trots fyra insläppta mål.

Det finns tid för eftertanke och analyser och här finns en del att ta lärdom av (som i nästan allt man gör) men inget att fundera för länge på.

Forza Ljusblå, Forza Råå i alla lägen! Nu ser vi mycket fram emot en härlig och rolig fotbollssäsong med världens bästa ljusblåa lag!

Fotnot: Skinande Hjärtan delas ut till spelare som har gjort något speciellt under matchen eller som helt enkelt har varit skinande bra. Spelare som förtjänar ära och beröm ska definitivt få det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar