torsdag 2 april 2009

Olympia fick fint besök på Allsvenska premiären

Igår var en speciell dag för många. Inte nog med att det var den förste april, det var också Allsvensk premiär på Olympia för Stattensa damer. För Stattenas del så slutade kvällen i moll med en tung förlust mot Djurgården. Men på läktaren fanns i alla fall ett gäng guldklimpar och de kallas Råås Finest.

Ljusblå Hjärtan bloggen var såklart på plats för att kolla fotboll, snacka med världens bästa ljusblåa lag samt dokumenterar äventyret med bilder.

Vi kan historien och den upprepas allt som oftast. Som nykomling är det inte lätt och Djurgården spelade ut Stattena efter noter. Men det tar ett tag att vänja sig vid matchtempot och känslan av att spela på stor arena. Det går liksom inte att räkna ut Stattena ännu, än är det mycket kvar. Vi noterade att Tove Wallin satt på bänken och det är vi så klart stolta över. Den talangen spelade med Råå förra året och det är säkert precis därför hon går rätt in i ett Allsvenskts lags A-trupp.

Här nedan ser vi ett par fräsiga töser från Råås Finest som är supperladdade inför premiären. Lennung, Andreasson, Mathilda och Pacman (som väljer att leka rockstar och försöker gömma sin identitet men Ljusblå Hjärtan avslöjar henne ändå i sann paparazzi anda).



Vackra Olympia blev en aning fräschar när vi fångade de mäktiga läktarna med Pelle som skuggad förgrundsfigur. Pelle var på ett strålande humör som vanligt och det är alltid gott att få hänga med honom.


Lagen är uppställda för presentation. Notera Micke Möller där nere någonstans i avbytarbåset. En fråga Ljusblå Hjärtan bloggen ställer sig är varför Stattenas starelva kör två meters mellanrum mellan spelarna. Kan vara en taktisk psykning kanske?




Här analyseras det friskt. Kingela, Sandy, Lang och Jönsson ser fruktansvärt inne i det som pågår på plan. Tittar man på Lang så ser det ut som om hon tittar på världens mest spännande match eller så leker hon bara Fotbollspresident. Oavsett är hon som vanligt super cool!


Coach Pelle och Ljusblå Hjärtan gör allt för att fixa sponsorer till Råå IF. Vi vet att vi misslyckades fatalt denna gången men vilken bild. Det suget Pelle har i blicken säger allt. Coca-Cola är världens bästa dryck!


I halvtid bjöd den gode Wendel på årets hittills bästa fotbollskorv och vi sprang på två levande legender. Den ena var den enda på läktaren som ljublade varje gång Djurgården gjorde mål och den andra är en före detta grym lirare som heter Anna Palm. Anna gjorde comeback ett år mitt i säsongen (utan att ha tränat) och tog ett gult kort nästan direkt. Hög klass på det!


Så här såg det ut när Stattena mötte Djurgården från ett läktarperspektiv.



Ljusblå Hjärtan fångade den alltid aktiva Pelle in action. Vi tror han är på väg att hämta tillbehör till fotbollskorven eller att han fick syn på Sveriges kanske trevligaste tränare Peter Gerhardsson. Eller så var det bara den där Coca-Cola burken som hägrade.


Vi avslutar med hur en riktig Djurgården supporter ser ut när hans favoritlag krossar ett annat lag. Lite svidande poetisk glädje. Så vackert så man blir tårögd.

2 kommentarer:

  1. Alltid grymt skoj att läsa Ljusblåhjärtans inlägg. Riktigt bra jobbat även denna gången.
    jag ger inlägget fyra av fem tummar upp. (saknades en ingående intervju med någon :) )

    SvaraRadera
  2. Pellegrini, vi har noterat din fina feedback och nästa gång blir det definitivt en ordentlig ingående intervju med någon! Forza Råå, Forza Ljusblå!

    SvaraRadera