fredag 17 april 2009

Miss Q "Premiärernas årstid"

Våren och de lite varmare tiderna är här och antagligen för att stanna denna gång. Lager för lager av kläder tas av våra vinterbleka kroppar och hängs in i garderoberna åter igen, för att inte komma fram förrän till hösten igen. Känslor av glädje, längtan till sommar och glädje samt förhoppningar om mycket sol och bad blandas som den sötaste saft i våra själar. Inom oss finns även förväntningar och förhoppningar inför den kommande seriestarten då vi i förra veckan tog våra första stapplande och ostabila steg på ett nygammalt underlag.

En speciell och välkänd känsla infinner sig hos mig igen. Det sker bara en gång om året och tyvärr övergår den värmande känslan snabbt till att endast vara en rutin som vi upplever och går igenom tre dagar i veckan under ett antal veckor framöver. Vissa gånger är det till och med ännu fler tillfällen i veckan. Men även om detta lite speciella moment bara sker en gång om året är det trots allt en betryggande och lite av en rofylld känsla du upplever när du sakta men säkert sjunker ner i underlaget.

Att få spänna på sig sina skor och sedan få springa ut på något mjukt och levande gör dig glad och upprymd. Du vet att premiären snart är här. Du kan känna hur dina fötter sjunker ner en aning i marken och du märker hur underlaget gör plats och formas under dina fötter. Du fortsätter att springa och den välbekanta doften når ditt sinne. Du märker hur lukten av gräs och jord letar sin väg upp i din näsa och sprider en värmande känsla av vår inom dig.

Den runda och ljusa saken framför dina fötter gör lite som den själv vill och du gör allt för att få kontroll över den. Ojämnheterna kan skapa en frustration inom dig men efter viss eftertanke köper du det. Det är ju trots allt en av årets stora händelser du är med om och då kan man acceptera lite ojämnheter och hoppigheter.

Speciella händelser har alltid en tendens av att verka vara större än allt annat. Ibland stämmer det och ibland kan det inte vara mer fel. När det gäller premiären jag beskriver ovan vet jag inte riktigt om det är större än livet. Antagligen inte eftersom vi kommer att uppleva samma sak nästa år igen. Men tanken på att det är större än livet är trots allt lockande. Tittar man sedan på seriepremiären är det nog något som kan tolkas och verka än mer större än livet.

Den nervositet, den glöd och den längtan man känner varje år inför detta moment gör dig lika spänd och ivrig varje gång. Det kvittar om du varit med om det en gång eller tio gånger inna. Det går bara inte att varken sudda ut eller ändra på det. Seriepremiär är helt enkelt synonymt med kämpaglöd, vilja, nervositet, eldiga ögon och en fruktad längtan efter att säsongen ska börja på riktigt. Så det är bara till att börja ladda och se fram emot den historia vi tillsammans kommer att skapa säsongen 2009.

Special quotes from Miss Q
”Jag har också den filosofin att inte är bättre än min senaste match.”
”Ingen kan hjälpa den som inte hjälper sig själv.”
”Hårt arbete har alltid gett resultat.”
”Du hör hemma där dina drömmar finns.”
”Alla kan misslyckas. Modet ligger i att försöka.”

Lycka till!

Miss Q

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar