tisdag 16 juni 2009

Svensk fotbolls nya gryning

Vi vet inte hur många som valde att plikttroget gå och träna på gröna San Siro idag och hur många som stannade hemma och slog på TV4 vid kvart över sex och fick se en uppvisning i fotboll som var utöver den vanliga. Det spelar ingen roll men Ljusblå Hjärtan måste kommentera, vi måste få hylla Sveriges framtid och Europas just nu bästa U-21 landslag.

Sveriges lag är skrämmande harmoniskt och tekniskt begåvade. Från målvakten Johan Dahlin till Sveriges vassa anfallstrio Wernblom, Toivonen och Berg genomsyras spelglädje och nyfiket kunnande. Idag visade laget upp sig från sin bästa sida. Ingen går från matchen med mindre än en fyra i betyg av oss. 

Sverige totalt krossade Vitryssland med 5-1. Mackan Berg satte tre mål, Rasmus Elm ett och Gustav Svensson satte punkt för målskyttet med ett sanslöst snyggt mål. Men vänta nu, alla mål var ju assnygga! Bergs volley på Toivonens chip är världsklass och Vitrysslands mål är nog det mest breathtaking avslutet vi någonsin har sett. Ett stenhårt skott på motrull fem meter utanför straffområdet, så hårt att vi undrar vad nätet är gjort av för material för att stanna helt efter den kanonen. 

Sverige gjorde en kalasmatch som vi sent kommer att glömma. Rörelsen var perfekt, passningarna satt, tempot i anfallen var magnifikt och försvarsspelet, ja det går till historien som fyra Glenn Hysén insatser i den där klassiska matchen mot England på 80-talet.

Vi längtar redan till fredag och vi hoppas att Råås Finest skippar snaps och sill mellan klockan 16 och 18 och koncentrerar sig fullt på fotbollsfesten på Olympia. Sverige kan spika ett avancemang då, visst det vore ett mirakel mot stjärnorna i Italien men efter denna urladdningen finns inga gränser. Forza Sweden!

Ljusblå Hjärtans Hjärtanbetyg på Sveriges U-21 landslags startelva idag:

(Kriterier: 1: Värdelös 2: Dålig 3: Godkänd 4: Definitivt grym 5: Storartad 6: Magisk/Fantastisk/Grande)

Johan Dahlin 4

Emil Johansson 5 (Vindsnabb kantspringare)
Mattias Bjärsmyr 5 (Säkerheten själv, lagkapten)
Rasmus Bengtsson (TFF:are) 6 (Såklart fantastisk i backlinjen)
Mikael Lustig 4 (Offensiv go back)

Rasmus Elm 4 (Målskytt och stark både offensivt och defensivt)
Gustav Svensson 5 (Härlig innermittfältare med ett magiskt tillslag)
Pontus Wernblom 6 (Ord är överflödiga! Galen, grym och en svensk motor av rang)
Emir Bajrami 4 (Trixaren från Borås, bollen är som klistrad vid fötterna i dribblingarna)

Ola Toivonen 5 (Playmaker med finess och landslaget fulaste frilla)
Marcus Berg 6 (Genombrottet, magisk! Spelar i Bundesliga innan September)

Så är det kära läsare, det var en grym tillställning! Fotboll är det bästa som finns! Ljusblå Hjärtan Bloggen har inte sett ett så här fantastiskt landslag på väldigt många år!

Forza Ljusblå, Forza Gulblå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar