fredag 26 juni 2009

Råås Finest tog en revansch och som de gjorde det!

Det är en underbar känsla nu när Råås Finest går till halvtidsvila i seriespelet på en stabil tredjeplats efter en underbar kämpainsats mot Team Sandby igår. Ljusblå Hjärtan bloggen hade en dag som går till historien som en av de värsta på länge och när logistiken och elektroniken inte samarbetar blir dagen väldigt lång. Men ett SMS från den gode Wendel lyckades vända trötthet mot power och vi tog oss sakta till San Siro för att få vara med årets skönaste vändning.

Innan vi kom till IP verkade det som om Råås Finest haltade och det stod visst 0-1 till Sandby redan efter en minut. När vi var på plats låg Råå under med 1-2 efter en kvittering av Jenny Olofsson. Sen hände något som är lite av ett fint och vackert kännetecken för Råå IFs damer. Förmågan att resa sig och vända ett underläge.

Ljusblå Hjärtan såg sista 40 minuterna av matchen och i våra ögon var det tack vara fyra spelare som Råå vann. Fyra spelare som växte och växte och växte till toppen av sin förmåga. Den första som kom igång var Sara Söderkvist och hennes löpningar och kraft ledde till reduceringen 2-2. Team Sandby började gå ner sig men var ändå farliga när de anföll mot Råås för dagen ovanligt osäkra backlinje.

Den magiska vändnings spelare nummer två var giganten och den som verkligen tog ett ansvar större än sig själv var Paula Lillsjö. Ensam ägde hon mittfältet och vann boll om och om igen. Stenhård och med en attityd som varje Råå spelare borde inspireras av. Paula, i Ljusblå Hjärtans ögon var du de sista 40 minuternas absolut bästa spelare. We salute you!

Den tredje och kanske resultatmässigt viktiga spelaren är drottningen av målskytte Jenny Olofsson. Två nya mål igår och det tredje och matchavgörande var så snyggt och så mycket Marco Van Basten att det räcker och blir över. Jenny vänder på en tio öring och klipper till bollen på ett tillslag med Sandbyförsvarare runt om sig. Bollen letar sig snabbt in i mål och målvakten är chanslös. Jennys förmåga att slita sig loss och skapa farliga målchanser är overkligt imponerande. Vilket nyförvärv för Råås Finest alltså!

Den fjärde som i våra ögon bidrog med magi är Mathilda Lundbladh som på sin högeryttermittfältsposition slet och rev och kämpade på ett sätt som vi diggar. Mathilda tacklade och vann närkamper om vart annat. Om Paula var giganten så var Mathilda definitivt hennes lojala Sidekick. De var som Batman och Robin, Han Solo och Luke Skywalker, Starsky och Hutch, Butch Cassidy och The Sundance med flera med flera. Mathilda, du var enormt bra igår och vi hoppas att alla som var på plats uppskattade din fina insats.

Övrigt så ligger vinsten och vilar ömt i hela lagets famn och Coacherna Per Söderkvist och Pelle Aldgård styrde och ställde med grym fingertoppskänsla i taktik och peptalk. Råås Finest blev ett Italiensk spelande landslag och försvarade sin ledning med bravur sista kvarten eller så.

Gott även att se spelare som sitter på bänken, som Pacman och utbytta Söder och Lennungs och deras underbara engagemang och stöttning. Vi vet inte om det var av nervositet eller bara rastlöshet med det såg ut som att Söder och Pacman tävlade i vem som var starkast? Vet inte vem som vann men Söder brottade ner Pacman efter slutsignalen så den matchen verkar vara ständigt pågående. Ett gott tecken på att Råås Finest är laddat till tusen!

Eftermatch stod laget i en ring och sjöng kampsång så hela Råå skakade. Det framkallar rysningar bara vi tänker på det!

Nu är det sommarpaus i seriespelet för båda lagen och Ljusblå Hjärtan börjar så sakta ladda för semester. Men vi har några överraskningar kvar innan vi håller ledigt från skrivandet så hang tight fans!

Råå är magiska och segern igår värmer som sommarsolen. Grattis alla till en väl genomförd vårsäsong, nu laddar vi för änne fler vinster i höst!

Forza Råå, Forza Ljusblå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar