söndag 14 juni 2009

Svalöv (Jakten på deras talanger)

Ikväll möter Råås Finest sin sista motståndare innan serien vänder och blir höst. På menyn står Svalöv som just nu vilar tungt under strecket med endas fyra poäng på åtta matcher. Råå jagar vidare mot toppen och en vinst är ett måste för att bita sig fast i jakten på Lund, Hardeberga och framförallt formstarka Stattena Bluebirds.

Råås finest har mött Svalöv förr och vunnit de matcherna som varit i seriespel. Men är Svalöv så dåliga som tabellen påstår? Ljusblå Hjärtan bloggen vill höja ett varningens finger för Svalöv och deras absolut vassaste talanger. Vi vill inte hänga ut några fulla namn eftersom vi inte har frågat om lov men vi tänkte att användandet av deras förnamn borde ju vara okej.

Svartgula Svalöv har i våra ögon minst två riktigt supergrymma lirare i en mittfältare som vi väljer att kalla Petra och en anfallare som vi väljer kalla Rudi. Här har Råå en rejäl biff att bita i. Två spelare som borde spela högre än division 3. Två spelare som Ljusblå Hjärtan Bloggen en gång var med och försökte varva till Råå. Två spelare som stannade och det är nog en av anledningarna till att Svalöv spelar i trean i år.

Petra, som är en spelmotor av rang. En Iniesta i kvinnlig form med en spelblick och ett tillslag som få andra delar med henne i denna divisionen. Och så Rudi på topp, en striker alá Saxen med fin teknik och styrka. Är dessa två damerna med kan det bli en tuff uppgift för Råå men vänder man på det så har Råå minst ett x antal spelare i samma kaliber som dessa två töserna.

Men vi har också sett Svalöv mot Stattena och om vi helt ska gå på denna match så borde Råå vända hem mot San Siro och fira midsommar med tre nya pinnar i bagaget. Svalöv hade inte mycket att erbjuda Stattena mer än deras vassa kontringsspel samt att de är bra på att ta vara på motståndares misstag, det råder det inga tvivel på.

Men Råå är starka trots förlusten mot Stattena och hungriga på att få smaka på en seger igen. Snabba passningar, mycket hjärta och ett riktligt välfyllt sjävlförtroende så kommer det hem tre nya fina poäng till Råå IP.
Lycka till töser och pågar, ikväll blir det vinst!
Forza Råå, Forza Ljusblå!

4 kommentarer: