söndag 7 juni 2009

Helgens andra tunga förlust för Råås Finest

Idag besegrade Wormo Råås U-lag med 3-0. Tung helg för fotbollen, väldigt tung!

Ljusblå Hjärtans störsköna skribent Pellegrini ger sin syn på spektaklet, renjakt, norskt fotbolls stuk och spökmatchen i Landskrona.

Rådjursknocken i LA

Att söndagens match mot Wormo skulle bli tung visste vi redan men att de skulle ta till fula knep blev vi snabbt varse om. Innan matchstart så släppte de ut ett rådjur som i vild panik sprang över planen. Psykningen var total. Var kom detta djur ifrån? Är det ett omen? Vem är jägare? Varför lyser solen? Ja, frågorna var många och svaren få.

Matchen då, den var orättvis som det brukar när Råå DIF förlorar. Dock var Wormo ett par kilo tyngre och det vägde avgörandet på resultatets finkänsliga våg. Det som glädje var det spel som Råå DIF lirade. Framför allt när man ser alternativet hos Wormo, långa bollar och jobba på dessa. Lite Drillo-fotboll skulle man kunna säga. Råå DIF forsätter att köra på sin inriktning på fin fotboll och till slut kommer det att ge resultat, och vilka resultat det då kommer att ge. Ett par hetare målchanser i Söndagens match och HD hade varit tvunga att skriva utklassning.

Men så lätt är sällan fotbollen. Utan den är som kännt både komplex och orättvis. Dock ska Wormo ha en eloge för att utnyttja sitt enda anfallsvapen till fullo. Men egentligen, vad blir det för fotboll?

Nä tacka vet jag de ljusblå som visar Hjärta och spelar fotboll så som fotboll ska spelas.

Nu vinner vi mot Eskil och visar eliten att vi inte tillhör skiten.

FORZA RÅÅ

Vid tangentbordet

Pellegrini

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar