lördag 6 juni 2009

Tung förlust för Råås Finest i seriefinalen

Nu sitter vi och grubblar på vad som gick fel idag. Hela veckan har vi gått i ett segerrus och med förväntningar om en fotbollsfest på San Siro som kom av sig någonstans på mitten. Men vi tar det från början.

Stattena Bluebirds var väl utstuderade och både Råås stab och Ljusblå Hjärtan Bloggen kände en stabil och trygg känsla inför matchen. Men som vanligt blir det inte som man har tänk sig och Stattena mönstrade ett något annorlunda lag än deras senaste seriematch. Råå hade dock också gjort några märkbara förändringar sen sist.

I inledningen vägde det fram och tillbaka hela tiden. Stattena var dock det lag som spelade bäst och vackrast men det var ett piggt Råå som skapade de vassaste chanserna. Redan tidigt i matchen utmanar farliga Jenny Olofsson motståndarnas försvar och får en straff med sig. Vi var säkra på 1-0 men tyvärr gick straffen mot samma öde som den gjort för många andra stjärnspelare (Beckham, Baggio m.fl.) och blev till en inspark för Stattena.

Råå fortsatte att vara heta framåt och några minuter efter straffen fick Melissa Söderstjierna en fin chans att stänka in ledningsmålet men även här hade Råå inte marginalerna på sin sida. Stenhårt skott som tar klockrent i ribban. Anfallet var värt ett bättre öde.

Stattena ägde en pytteliten majoritet av spelet i första halvlek men utan att skapa något märkbart. Nr 10 var dock en riktigt härlig tekniker och anfallaren Rebecka Johansson slet och rev i Råås försvar. Tillsist fick lagets lilla spelövertag utdelning när spelmotorn Nora Jåfs satte ett placerat skott i Anna Thais vänstra hörn. Trettio sekunder senare blåste domaren till halvtidsvila. Psykologiskt övertag för blåfåglarna!

I andra halvek fanns inte Nora Jåfs med i Stattena och det var även tack och adjö till deras fina spel från första halvlek. Råå tar mer och mer tag i matchen och flyttar fram positionerna. Hela andra halvlek blir en jakt på en kvittering som aldrig kom. Spelmässigt är detta Råås halvlek men Bluebirds spelade också klokt och taktiskt rätt.

I slutet kom en patenterad forcering med 3-4-3 men det tog nästan bort udden av anfallsspelet. På något sätt blev positionerna fel och på något sätt kunde Stattena på ett enkelt sätt försvara sig. Superanfallaren Sara Söderkvist och hennes kollega Jenny Olofsson kom för långt bort från mål och mittfältet lyckades inte få upp bolltempot som vi sett i tidigare matcher.

Råå trycker på men det blir aldrig en kvittering och matchen slutar med vinst för Bluebirds. Ljusblå Hjärtan tycker ändå att Råå var värda en poäng idag. För oavgjort hade varit det absolut rättvisaste resultatet idag. En match som var lika mycket kamp som den var välspelad och båda lagen bjöd upp till en av årets bästa matcher på San Siro.