fredag 5 juni 2009

Ett sorts ljusblått fotbolls Shangri-La

Derbyfest när den är som bäst. Två magiska matcher på en och samma dag. Fotbollens Shangri-La är vår nationaldag och frågan är bara var den lämnar oss när vi vaknar upp på söndag morgon.

Vi tar det i kronologisk ordning (fast det håller inte hela vägen för vi blandar och ger lite senare i texten) och startar klockan tre imorgon eftermiddag då det är avspark i årets hetaste derby mellan Råå och Stattena Bluebirds. En match som är grymt viktig för båda lagen.

Ingen vill förlora och tyvärr sitter Stattena med trumfkortet då de vid en vinst får ett försprång till Råå som kan visa sig vara viktigt i slutspurten i höst. Råå jagar som hungriga lejoninnor och det känns som töserna har fått vittring på avancemang trots den knackliga inledningen av försäsongen.

Råå är så fruktansvärt starka nu att de hade kunnat lyfta en pansarvagn ouppvärmda och båda lagen kommer med en formtopp som är skrämmande positiv. Råå har fördelen med hemmaplan, San Siro, den ljusblå borgen och har inte förlorat mot Bluebirds där på väldigt länge. Pressen vilar tryggt på båda lagen och spänningen tätnar.

Ljusblå Hjärtan bloggen var ute på Heden igår och kollade in Råås Finest träning och det ser fantastiskt ut. När en stormålvakt som Coach Pelle gång på gång blir överlistad av Råås talanger på skottövningen, ja då vet man att något stort är på gång. Vi såg en chip som var så vacker att himlen fällde en tår. Vi tänker inte avslöja vem som gjorde det men vi kan säga att det målet var en fingervisning om vad som komma skall.

På söndag möter U-laget en skräckmotståndare i Wormo. Vi vet inte när Råå vann där nere Landskorna senast men Pelle & Co. kommer med en fantastisk match i bagaget och nu när skutan har vänts så kommer den att plöja som genom is i jakt på fler segrar. Wormo har gått bra hittills i år i seriespelet så det gäller att Råå hittar det fina spel som visades upp mot Kvidinge.

Gör man det slår inget lag i fyran Råå, så fantastiska var Ni förra veckan!

Tillbaka till lördagen för imorgon kväll är det ett Skandinavien derby som heter duga. Sverige tar emot underskattade Danmark i Stockholm. Det är en rysare som heter duga och inte helt olik matchen mellan Råå och Bluebirds. Vi tror såklart på seger för de gulblå men underskatta inte Europas brasilianare. Zlatan gör 2 mål och Henke Larsson avgör matchen med ett nickmål i 75:e minuten.

På söndag hoppas jag vi stiger upp med ett serieledande Råås Finest och ett svenska landslag som har häng på VM-avancemanget. Sen på kvällen skålar vi med hallonsaft för ännu en seger för U-laget. På återseende!

Ps. Glöm inte rösta på Wendel i Henrik Larsson Stipendiet ds.

Forza Råå, Forza Ljusblå och nu även Forza gulblå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar