måndag 3 maj 2010

tunga skor

Det börjar bli tungt för vårt kära dam U. Efter att ha haft ett spelmässigt övertag i första halvlek och stora delar av andra så blev det förlust med 0-4 i derbyt mot Glumslöv. Ett Glumslöv som är nykomlingar i år och med fräsch energi och ett halft igenomtänkt anfallsspel lyckades göra det som de flesta nykomlingar drömmer om. Att slå vårt kära Dam U.

Att det gick många tunga skor ut från planen igår har sin naturliga förklaring. Det är aldrig skoj att förlora och framför allt inte i de tre inledande matcherna. Men även storlag förlorar och det är dags att damma av en gammal klycha, "det är många matcher kvar på säsongen".

Det som vi på ljusblåhjärtan tror är viktigt att komma ihåg för alla berörda av dam U är att oavsett vilket lag man ställer upp med, oavsett hur många spelare man får be att komma till matcherna, hur få avbytare man har så kan man fortfarande ha en otroligt bra sammanhållning och grymt roligt tillsammans. Detta tror vi är nyckeln till den stundande segern. Att få ihop ett lag över en samling är något som inte ens Pep Guardiola skulle tycka vara en enkel uppgift men Dam U har något utöver det vanliga, nämligen Mats och Niclas. De två björnbröderna kan skapa mysstämning och få alla att känna sig delaktiga och framför allt få alla att förstå sina positioner.

Det läggs givetvis otrolig press på M&N duon. Men vi vill också passa på att påminna spelarna, det krävs en del av er också för att bidra till stämning och glädje. Sjung i omklädningsrummet innan matcherna, peppa varandra, hjälp varandra. Man kan inte alltid vara på topp när man kommer men tillsammans kan ni se till att ni alla är på topp när startsignalen går.

Det kommer ordna sig med Dam U det är vi säkra på, även om detta kommer bli ett mellanår för båda lagen då truppen är tunn rent numerärt. Men som sagt, det kommer ordna sig.

Nästa match är mot Hittarp, och finns det något skönare än att tvåla dit Hittarp? tror knappast det...

1 kommentar:

  1. Amen och hallelujah Ljusblå Hjärtan! Så ska det låta! Forza Råå!

    SvaraRadera