torsdag 29 april 2010

Miss Q "Vårens sakta intåg"

Ljusblå Hjärtan Bloggen är otroligt glada att återigen få äran att publicera en av landets bästa textskapare. Hennes artistnamn är Miss Q och här har ni vårens första mästerverk…

Vårens sakta intåg

Solens strålar letar sig fram genom de hotfulla och grå molnen på himlen. Jag kan se hur de får trängas och stångas fram för att lyckas nå den frusna och dystra jorden. Men strålarna visar på en enorm styrka då de tar sig fram genom de massiva hindren för att tillslut värma de växter, djur och människor som just nu befinner sig i en sömning dvala. Sakta men säkert tar värmen och därigenom våren över och bringar allt till liv och glädje igen efter ovanligt många månaders vinterlandskap.

Förutom grönskan, ljuset och det glada fågelkvittret finns det ännu ett säkert vårtecken. Det visar sig alltid vid samma tidpunkt och från år till år är det bara några dagar som skiljer. Det jag talar om syns tydligt och hörs tydligt vart du än vänder dig. Som om detta inte räckte så är det skrivet om och framför allt väldigt omdiskuterat. Förväntningar luftas samtidigt som det på vissa platser kanske pratas mindre högt om hur verkligheten egentligen ser ut.

För många är det årets höjdpunkt medan det för andra är en av årets stora plågor. Men läser du det här antar jag att du tillhör den första kategorin, nämligen att det är dagen med stort D. Det vill säga dagen då seriepremiären står för dörren. Runt om i landet har man de senaste veckorna kunnat följa hur seriesystemet har dragit igång serie för serie. Tyvärr har vädrets makter satt sin prägel på inledningsmatcherna då många föreningar inte än kunnat använda sina hemmaarenor. Oerhört tråkigt eftersom en av många ljusglimtar denna dag är att kunna springa ut på sin hemmaplan och spela årets första tävlingsmatch där.

Trots vädret är det samma känslor, samma nervositet, samma glädje och förtvivlan som utspelas på den plan det liras på. Vi i Råå hade privilegiet att få spela seriepremiären för Dam A på konstgräs, vilket är en stor förmån jämfört med de lag som får spela på en lerig och mjuk plan. Även om det inte är samma sak så anser jag att vi ändå har det en aning bättre på vårt alltid gröna plastgräs.

Det är inte förrän nu på sistone som värmen och solen börjat ta över mer och mer och det känns precis som om vädrets makter innerst inne vill skapa de rätta och bästa förutsättningarna för omvärldens alla fotbollsspelare och fotbollslag. Tyvärr saknas det lite ännu men jag vet att vi är många som väntar spänt på dagen då vi äntligen kan beträda vårt kära Råå IP igen.

Special quotes

“Ett hjärta utan tacksamhet är som ett ljus utan veke. Det brinner inte.”
”Våga göra misstag och lär dig av dem, för som nybörjare har du råd med det.”
”Allt är möjligt. Det omöjliga tar bara längre tid.”
”Vi har alla våra egna unika fel, men det är sprickorna och felen vi har som gör våra liv tillsammans så intressanta och givande. Du skall ta var och en person för vad den är och söka det goda i dem.”
”Enda sättet att bota rädsla är att besegra den.”

Miss Q

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar