söndag 16 maj 2010

Äntligen tre poäng för U-laget

U-lagets match mot serieledarna Billesholm spelades på konstgräsplanen ute i Rydebäck istället för hemma på Råå IP och det verkade som om Rååtjejerna gillade läget. För det bjöds upp till årets i särklass bästa spel trots de regntunga molnen som hängde hotande över planen.

Råå inleder matchen bra och spelar jämnt med Billesholm långa stunder och det skapas en del halvchanser åt båda håll. Bland annat skjuter Lollo direkt på en bra hörna av José men tyvärr lyckas Billesholm rädda på mållinjen. Råås backlinje bestående av Lollo och Ingela som mittbackar medan Josefin och Jessica skötte varsin kant spelar hela tiden stabilt och släpper inte igenom många bollar. Maria springer mycket på sin högerkant och lyckas bryta igenom gång på gång. Ju längre halvleken lider ju mer tar Råå över spelet och visar prov på flertalet fina spelkombinationer. Billesholm hotar ibland och tvingar bland annat Viktoria i målet att göra en fin benparad. Det händer mycket under halvlekens sista fem minuter. Först träffar en Billesholmspelare stolpen och sedan ställer Råå om och lyckas göra 1-0, genom Tea, i anfallet efter. Man kan inte säga annat än att det var välförtjänt och skönt att få in bollen i nät precis innan halvtidsvilan.

Det är Billesholm som inleder piggast och är mest taggade i andra halvlek och lyckas komma till några halvfarliga avslut som Viktoria inte behöver ingripa på. Spelet böljar fram och tillbaka men sakta men säkert tar Råå över igen, däremot sticker Billesholm upp och är farliga i sina omställningar. Maria får några minuter senare till ett skott långt utifrån som målvakten i Billesholm räddar. Nervositeten infinner sig hos publiken en stund då Billesholm lyckas rinna igenom Råås försvar två gånger på kort tid men Råå visar fint hemjobb och kan avvärja anfallen relativt enkelt. Chanserna fortsätter på båda hållen och man är redo att notera 2-0 efter att Nico fått bollen inne i straffområdet efter en bra frispark av José. Tyvärr lyckas målvakten återigen rädda. Nästa chans får Tea som rinner igenom försvaret och rundar målvakten. Det vill sig dock inte och tillslut kan en Billesholmstå peta undan bollen. På den efterföljande hörnan kan Råå äntligen göra 2-0 genom Jacke. José slår hörnan, Maria nickar bollen mot mål där Jackes huvud är sist på bollen och nickar snyggt över målvakten. Några minuter senare får Billesholm en frispark precis utanför straffområdet. Bollen går precis ovanför ribban. När det återstår 10 minuter av matchen gör Tea sitt andra mål för dagen, 3-0 alltså. Hon snor bollen från försvararna och avslutar snyggt i målvaktens bortre hörn. Glädjen sprider sig tillslut genom de ljusblå krigarna när domaren blåser av matchen.

Rååtjejerna gör en riktigt bra match idag och 3-0 är hur rättvist som helst. De viker inte ner sig en tum och visar både prov på fint spel och kämpaglöd. Det är skönt att äntligen få jubla och glädjas åt tre poäng. Och att få höra ett stolt Forza Råå klinga ut över konstgräset.