måndag 24 maj 2010

U-laget har funnit en ny väg

Ibland kan fotbollen vara en uppförsbacke utan slut. Ibland kan ett lag hamna i en underlig labyrint som är omöjlig att hitta ut ifrån. Alla fotbollsintresserade har sett det många gånger. Råås U-lag har haft en tung inledning på säsongen men nu verkar vindarna ha vänt, backen lutar neråt och labyrinten blir mer och mer lättlöst. Och bakom detta ligger hårt arbete, inspirerande insatser och så klart det lilla kryddmått tur som krävs för att få ny vind i seglen.

För visst kan förluster på rad vara som att ligga på ett spegelblankt öppet hav i stekande sol där man nästan bara väntar på stormen. Att något ska hända, att vindarna ska riva upp det vardagliga och sätta fart på tillvaron. Det tar kraft att hitta styrkan att för egen maskin ta sig framåt. Men det går och det är vårt kära U-lag ett magiskt bevis på. Trots många unga spelare, trots att det kan vara svårt att få ihop ett lag, trots att man får vrida och vända på varje startelva så går det. Nu har fyra tunga och stora förluster vänts till två stabila vinster.

Vi kan inte riktigt sätta fingrarna på vad som gjort detta möjligt men ett lag är aldrig starkare än sin svagaste länk och kanske är det så att Råås Finest nu har lyckats skrämma bort spöket och samlat på sig självförtroende igen. Att först slå dåvarande serieledande Billesholm med 3-0 för att sedan piska till Allerum/Hasslarp med 1-0 är Grande. Men nu har laget fått stabilitet i ett par rutinerade jäntor och mixat det med unga hungriga spelare. En vinnande kombination som använts många gånger förr men som är starkare än ek i dessa dagar.

Det är härligt att se forna storspelare (som fortfarande är unga och fantastiskt bra) vara tillbaka i den ljusblå tröjan som försvarsgiganten Louise Möller, mittfältsmotorn Paula Lillsjö, teknikern Fi Hyllén, välmeriterade Jacqueline Henriksson och Martin Ericsson fantastiska Emilia Svensson. Det är en fantastisk grund att bygga ett lag på för coacherna Mats Weiland och Niclas Gustavsson. Det blir en fin mix helt enkelt när man blandar rutin med talanger som Ottilia Gustavsson, Emma Ekenberg, Emma Persson med flera.

Nästa helg väntar ett hett derby mot Eskilsminne. En vinst där och Råås Finest U-lag börjar klättra uppåt i tabellen på allvar. Så till alla tvivlare vill vi bara säga att man aldrig ska räkna ut världens bästa ljusblåa lag.

Vi som fotbollsälskare är duktiga på att analysera i sönder saker när det går dåligt när vi egentligen borde koncentrera oss på att analysera detta fantastiska läge och behålla det. Råås U-lag har påbörjat en winning streak värd sitt namn, nu hoppas vi att vi får fortsätta att följa denna utveckling lång tid framöver. Om laget var lite vilse innan förra veckan är kartan och kompassen väl omhädertagen nu.

Forza Grande Råå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar