lördag 8 maj 2010

Starka Råå tog hem segern idag!

Fortfarande kallt på San Siro men vi värms ändå av den goda tre poängaren Råås Finest fixade idag. Om första halvlek var ett ställningskrig där Råå ändå hade koll på matchen var andra halvlek fylld med ännu mera kamp. Inget av lagen skapade särskilt mycket men vi fick ändå se några ljusglimtar.

De ljusblå kom ut taggade som få och det tog knappt en minut innan första halvleks bästa spelare Mathilda Lundbladh fint spelade fram super strikern Jenny Olofsson som även idag nätade. Riktigt snyggt och ett bevis på att få tillslag ofta är den rätta medicinen i täta matcher.

Efter målet och chocköppningen av Råå blev det lägre tempo och inget av lagen presterar särskilt bra. Hessleholm maler på men kommer ingenstans eftersom Råås defensiv är tightare än Iggy Pops skinnbrallor. När Råå stundtals ger sig på offensiva utsvävningar gör man det ofta på kanterna vilket resulterar i ett par halvchanser och en del farliga frisparkar.

Andra halvan av halvleken förvandlas sakta men säkert till en stentuff tillställning där båda lagen ger och tar emot stryk. Detta tenderar till ovanligt hårt spel och ovanligt många gula kort. Råå tappar klart när storspelande Mathilda Lundbladh drar på sig två gula kort på kort tid. Det första är misstänksamt där både Mathe och Hessleholmspelaren brottas med varandra och nog tycker vi att båda borde fått vars ett gult om nu ett gult skulle delas ut. När sen Mathilda blir vansinnig efter en brutal tackling på Sandy Lännerberg på mittplan så plockar domaren upp sitt röda kort. Vi ska inte strö salt i såren men man får lära sig av läxan, nästa gång behöver inte diskussionen bli så het även om vi vet exakt hur svårt det är att hålla tyst ibland.

Efter detta fortsätter kampen och i slutet av matchen lyckas Hessleholm reducera efter slarv i Råås försvar. Men närmare än så kommer inte gästerna idag.

En mycket jämn och tuff match som Råå vinner tack vare styrka, något bättre offensiv och en sanslöst tight defensiv. Bäst idag var Mathilda Lundbladh som storspelade på klassik manér. Utvisningen är ett klart minus i protokollet men det kan inte ta bort allt hon gjorde innan i matchen. Även Sandy Lännerberg och Anna Ewerlöf gjorde fina insatser och målvaktsvikarien Sandra Lennung var stabilare än kinesiska muren idag!

Jakten på toppen har börjat, nu kör vi fullt ut hela vägen till oktober töser!

Forza Råå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar