lördag 8 maj 2010

Vacker tajming (En hyllning till Anna Ewerlöf)

Det är sällan det går att beskåda detta fenomen på en av Råås Finest matcher men idag visade en spelare vägen. Men fenomenal tajming och mod levererade Råås högerback Anna Ewerlöf några av de senaste årens vackraste glidtacklingar.

Ljusblå Hjärtan Bloggen kan bara bocka och buga för visst har även vi inbitna fotbollsfans efterlyst lite mer tuffa tag från damligorna. Vi pratar inte om fult spel utan om finess. Tufft spel med finess. En glidtackling kan vara som en skruvad frispark i krysset eller en överstegsfint som lurar upp motståndaren på läktaren. Det kan vara det vackraste som finns.

Den briljanta fotbollstidningen Offside ägnade för några månader sedan en hel sida till glidtacklingens ädla konst och vi vill inte vara sämre. För i dessa tider när det hela tiden tjatas om herrar vs. damers sätt att trilla boll på kan vi härmed välkomna varenda tvivlare till San Siro för här tacklas det som på det stora arenornas vis.



Anna, du kanske inte förstår det själv men dagens insats där din kropp fann den perfekta friktionen med gräset var upplyftande. Det var ett par perfekta tacklingar där bollen var ditt mål. Du tog fart, du väntade, du läste spelet och du vann bollen. Allt enligt alla glidtacklingars grunder. Smutsiga shorts och strumpor. Vi tackar ödmjukast för uppvisningen.

Visst, varje finessfull tackling bemöts ofta med ilska från motståndaren. Som när Anna idag fick vara mottagare av ett mörkblått vredesutbrott varpå Anna svarar "Jag tog ju bollen, vad är problemet?". Så iskallt och så sant. Det var inget problem för allt var klockrent! Case closed!

Vi kan hålla på så här hur länge som helst, en hyllning finner sällan sitt slut enkelt! Men om vi tidigare hyllade Mathilda Lundbladhs fina insats på mittfältet så måste även Annas insats hyllas. Vi pratar inte om ojust spel, vi pratar helt enkelt om regelrätta moment som sällan syns på matcherna.

En glidtackling kan vara det finaste som finns på en fotbollsplan och bland det svåraste att bemästra. Men vi vet en som kan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar