lördag 22 maj 2010

Borgeby (En storlek större)

Dagen började med Morning Dew men förvandlades långsamt till något vacker, som en första sommardag eller en medalhavsdröm om ett glänsande San Siro. Idag kom serieledarna Borgeby på besök, klädda i svart och med en mission om ännu en trepoängare. De ljusblå hjältinnorna försökte hänga med men det räckte inte hela vägen.

Borgeby inledde matchen i rasande fart och tog ledningen snabbare än vi hann stava till ordet avspark. 0-1 efter en hörna, det blev en väckarklocka för Råå. För Borgeby var strået snabbare i både speed och tanke och det såg länge ut som detta skulle bli en walk in the park för serieledarna men man ska aldrig räkna ut Råås Finest.

Kvitteringen lät inte vänta på sig och Sara Söderkvist tog sig fram längst sin vänsterkant och bredsidelobbade in 1-1 så snyggt att solen log. Ett klassmål!

Men precis när Råå hade kommit in i motståndarnas tempo kom repliken efter ett vädligt välplacerat och snyggt skott. Råå slarvar i försvaret och möter man serieledarna har man inte råd att ge dem så här enkla chanser. 1-2 var ett faktum.

Efter 20 minuters spel fick Råå Jessica Olsson skadad och fick omöblera i laget en aning. Det ska tilläggas att Råå saknade ett par fina spelare idag men en spelare eller två gör inte ett lag så vi ska inte skylla på det. Ner på Jessicas vänsterbacksposition kom Anna Ewerlöf som visade ännu en gång att hon är en mästarinna på vältajmade tacklingar.

Råå lyckades tugga in sig i matchen och sista 20 minuterna av första halvlek var jämn och vi tenderade att se ett lite spelövertag av vårt kära Råå. Bland annat hade Melissa Söderstierna en farlig frispark i slutet av halvleken men i övrigt var det en ganska händelsefattig halvlek med mycket långbollar och kamp på mitten. Mathilda Lundbladh gjorde en strålande fighterinsats på mitten i första halvlek.

Första kvarten i andra står och väger. Det enda riktigt farliga läget som faktiskt borde blivit mål var när Borgeby anfaller och en av Råås spelare gör självmål. Linjedomaren hittar på något sätt en offside i detta moment som igentligen borde varit mål. Vi är såklart tacksamma för detta men ibland undrar man.

Råå förtsätter jaga en kvittering och Mathe skapar en fin chans när hon krigar sig igenom Borgebys försvar och så när sätter 2-2. Men tyvärr rullade bollen utanfär målramen.

Som om fotbollsgudarna ville skapa rättvisa så får Borgeby in 1-3 genom ännu ett självmål av Råå efter en trasslig hörnsituation. Efter detta mål får Borgeby fatt i matchen och för att citera en legendarisk Råå spelare så "käkade dem upp Råå". Det mals på och i 75:e matchminuten gör en Borgebyspelare en snygg prestation när hon dribblar sig igenom Råås försvar. Målvakten Sara Saade gör en snygg benparad på första skotten men returen går tillbaka till dribblern och således rullar 1-4 in.

I matchens sista minuter är motståndarna nära att sätta en femetta men då räddas bollen av deras egna spelare när den är på väg in i mål.

Det blev en tung eftermiddag för alla Råås supporters och spelare men misströsta inte, det är lång väg kvar att vandra. Även om det tar oss emot så får vi vika oss och säga att Borgeby vann rättvist, idag var dem en storlek större.

Dagens tre stora frågor efter matchen är...

Om man ska ta inträde på San Siro, borde inte alla betala då eller är det frivilligt?

Hade supertacklaren Anna Ewerlöf målat sina naglar ljusblå dagen till ära?

Två självmål i samma match ser man inte varje dag, har det hänt förut när de Ljusblå spelat?