söndag 30 augusti 2009

Oavgjort blev förlust (U-laget föll)

Ljusblå Hjärtan har börjat att bli experter i konsten att bara se en halvlek av en fotbollsmatch. Det må vara både illa som bra. Igår kändes det okej eftersom den halvleken vi såg i matchen mellan Råå och Kullabyggden visade på precis det vi hela tiden påstår, att U-laget är bättre än tabellläget.

Coach Pelle var glad och svettig på sidlinjen och Niclas vaggade av och an innanför det tekniska området medan de ljusblå spelarna ute på planen näst intill dominerade inledningen av matchen. Laget spelade med kraft och inspiration. Mittbacksparet Anna Mårtensson och födelsedagsbarnet Mathilda Cedergren spelade stabilt och säkert. Mittfältet rullade runt bollen med en fin säkerhet och anfallarna Pernilla Levau och Ottilia Gustavsson hotade hela tiden motståndarnas försvar.

Och mycket rättvist tog också Råå ledningen med 1-0 genom en praktfull avslutning av Linda "Söder" Theodoridis. Vi tror vi minns rätt (rätta oss gärna om vi ha fel) att det blir en retur från målvakten på¨antingen Pernilla eller Sara skott och där hugger Söder direkt som en klassisk striker. Snyggt och enkelt. 2-0 väntar inte på sig då Pernilla Levau blir nersparkad i straffområdet och domaren blåser solklar straff. Pernilla tar själv straffen och sätter den bombsäkert i mål. So far, so good!

Sen tuggar Kullabyggden sig in i matchen med sitt tekniska spel. Reducering och kvittering kommer omgående. Vi tycker oss vara tveksamt inställda till Kullabygdens 2-2 mål, det kändes som det skulle varit frispark till Råå i närkampen som ledde till ett friläge. Men, vår vinkel kan ha varit fel.

I halvtid känns det okej, bloggen är nöjd med insatsen. På tv är det Trellborgs FF, ibland måste man ge och ta åt båda hållen.

Vi stod och snackade en del med mittfältsmotorn Sandra Lennung och hemvändaren Carolin "Tysk" Bade. Bade gav Ljusblå Hjärtan Bloggen ett löfte, går Råå upp i tvåan flyttar hon hem igen. Så, nu är det officiellt Bade! Även Karro Söderström och Sandy Lännerberg var på plats och stöttade sina kamrater. De såg taggade ut inför dagens A-lags match!

Kullabyggden vann tillsist med 2-4, kanske rättvist vad vet vi? Vi väntar dock på Pellegrinis kommentarer som vi hoppas kunna presentera på bloggen inom kort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar