söndag 11 april 2010

Vad tyckte vi om matchen?

Detta kommer vara ett stående inslag från Ljusblåhjärtan så länge pennan känns glödande. Vad tyckte vi om matchen? kommer handla om vad spelarna tyckte om matchen, vad publiken tyckte om matchen, om vad tränarna tyckte om matchen, vad Wendel tyckte om matchen. Men framför allt vad Vi, Ljusblåhjärtan, tyckte om matchen och vad vi anser gjorde att matchen slutade som den gjorde.

I preimärupplagan av Vad tyckte vi om matchen? kommer vi fokusera på det sistnämnda. Dels för att ge er alla en chans att inför nästa match ha ett bra citat, en bra kommentar, eller annat smart att säga redo då vi kommer fram och ställer den magiska frågan. Men dels också för att vi denna gången inte har frågat någon.

Ljusblåhjärtan är överlag nöjda över premiären. Det syntes tydligt inledningsvis att premiärnerverna gjorde sig synliga då Vittsjö snyggt kunde göra 0-1 målet innan matchen knappt hunnit sätta sig. Som vi skrev på livebloggen var det ett bra spel från Vittsjö som spelade snett inåt bakåt där de hade en frispelare som snyggt kunde lägga den i Marias högra kryss (typ). Dock så lyckas Jenny Olofsson kvittera bara minuter efteråt med vad vi tror är en bra pass från Sandra "Sandy" Lännerberg. Dessa målen gick så fort att vår livebloggare på plats knappt han med att både skriva och se på matchen utan fick fråga runt längs sidlinjen för att få korrekt fakta.

Att matchen sedan börjar sätta sig blir tydligt då spelet hamnar mycket fram och tillbaka på mitten. Där fanns många bra intentioner från Råå men tyvärr så delades inte passningarna ut med Posten utan mer med Bring Citymail vilket innebar att en del hamnade i klunga under buskarna istället för där de var ämnade att hamna. Dock får man säga som försvar att det var premiär men framför allt var det inga passningar utan tanke. Där fanns hela tiden intentioner från Råå att hitta varandra och viljan att spela publikfriande fotboll. Detta bådar gott inför resten av säsongen.
Ju mer klockan tickar under första halvlek ju större blir Råås övertag på matchen. Vår stackars livebloggare kunde inte lägga ner mobilen en sekund utan tvingades med frusna fingrar inse att han inte hann/kunde återge alla chanser som Råå hade. Ett par ramträffar samt flera fina lägen gjorde att 1-1 började se allt mer orättvist ut. När sedan Jessica Castenhammar på rent Xavi maner sätter bollen behärskat bakom Vittsjös målvakt så är rättvisan ikapp.

2-1 Står sig till halvtid och Råå såg ut att kunna pumpa ut fler ur sina många chanser. Dock får vi inte glömma att även Vittsjö har chanser. Deras spel är mer rakt och därför enklare att läsa och försvara sig emot. Trots detta så tvingar Vittsjö Maria att göra ett par bra räddningar. Maria som för övrigt gjorde ett tryggt intryck i målet och vi på Ljusblåhjärtan hoppas att denna stormålvakt känner glädjen av målvaktsspelet mer än sin rygg.

Efter halvtidsvilan är det som om matchen vänt på en femöring. Vittsjö spelar bäst och Råås samarbete med BringCitymail når sin kulm. Detta resulterar i att Vittsjö kan utnyttja ett sömnigt Råå och genom ett friläge göra 2-2. Här började vår reporter på plats få lite flashbacks från Champions Leauge matchen mellan Arsenal och Barcelona, där barca genom att slappna av förmycket bjuder in Arsenal i matchen och till och med tappar 2 poäng. Men att man från Råås sida studerat världsfotbollen var tydligt då man efter 12 minuters spel aggressivt vinner två halvbra utsparkar från Vittsjö. Dock är det inte Råås dag idag. Man får givetvis flera lägen att sätta dit den, fråga bara Jessica Olsson. Hon gör så mycket rätt men har inte turen med sig i avslutet. Fortsätter Råå och Jessica bara så här så kommer målen trilla in så småningom. Även Mathilda Lundblad hade en fin chans på en frispark som hon sånär nådde.

Vad vi trodde avgjorde matchen var givetvis de tveksamma starterna från Råå i de båda halvlekarna men också att man inte hade turen med sig inne i boxen. Flera ramträffar under matchen understryker denna teori. Vad som sedan skapar otur kan vi diskutera länge om.

Avslutningsvis kan vi säga att Vittsjö bör känna sig nöjda med poäng från dagens match. Även om de visade bra spel stundtals så hade Råå överlägset fler klara målchanser än de rödtröjade Vittsjö. Men som en gammal klycha säger så är det inte chanserna utan målen som avgör matcher.

Vi ser med spänning fram emot nästa veckas match mot Wä IF som spelas på Wä IP.

Samtidigt vill vi passa på att påminna om Dam Us träningsmatch mot Backarnas FF imorgon 15:00 på Heden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar