onsdag 23 juni 2010

Råå bjöd på utklassning mot Wä

Det var som om Råås Finest gick ut på San Siro idag och tittade på Wä som om motståndarna var en lyxmiddag och tänkte att idag ska vi käka upp er. Det var som om de ljusblå krigarinnorna bara beslutade sig att mala Wä sönder och samman. Idag fick vi se ett Råå glänsa som vackra fotbollsstjärnor utan pardon. Men låt oss ta det från början...

För det började kanske inte riktigt så magiskt som vi nyss beskrev. Wä var heta, precis som under sina forna glansdagar för några år sedan, och trissade upp bolltempot direkt. Dessutom höll Råå på att bjuda Wä på ett ledningsmål redan efter fem minuter då det slarvades rejält i försvaret. Men superstabila målvakten Sandra Lennung hann rädda friläget i sista stunden. Någon minut senare var Wä i attack mode igen och testar Lennung ännu en gång utan resultat.

Sen hände något med Råå. Helt plötsligt tände hela laget till och sen hade inte Wä mycket mer att bjuda på under första halvlek. Råå tog över helt med mittfältstrion Paula Lillsjö, Melissa Söderstierna och Mathilda Lundbladh som härförare. Dem serverade anfallarna Sara Söderkvist, Otilia Gustavsson och Emma Andreasson med snygga djupledsbollar och såg hela tiden till att Wä aldrig kom in i matchen. Vi fick även se Sara Söderkvist göra en fantastisk löpning när Paula satte en magisk passning. Sara avslutar med ett tungt skott i ribban och Otilia är så nära att sätta returen.

Efter 19 minuters spel testar Paula ett skott som tar på en Wä försvarare och styrs över till Otilia som inte tvekar en sekund när hon dundrar in 1-0 i bortre krysset. Ett mål man önskar hade filmats, så snyggt var det. Välförtjänt för en hårt jobbande och friskt löpande Otilia.

Efter målet blir det ett kort ställningskrig på mitten men Råå har koll på matchen. Paula och Melissa fortsätter dominera och slår så många magiska passningar att vi tappade räkningen. Sara Söderkvist är hela tiden het på sin kant och Otilia börjar hitta fina löpningar på fria ytor och de skapar många lägen tillsammans.

Mitt all denna totala anfallsglada fotboll ska vi inte glömma Råås backlinje och framför allt inte Karolina Söderström som hela tiden stoppade de få försök Wä hade till att anfalla.

När domaren blåser till halvlek kändes det som om Råå dominerat helt. Givetvis var inte Wä helt off och dem försökte att hitta ytor på Råås planhalva men det funkade inte riktigt. Vi är kanske lite färgade men oj så roligt det var att se Råås Finest trilla boll under de sista 35 minuterna i första.

När andra halvlek drar igång börjar Wä faktiskt de första fem minuterna riktigt bra. Laget har ett par goda försök till anfall men det resulterar aldrig i något riktigt farligt. Råå får jobba hårt för att komma in i matchen och efter tio minuter är man helt med igen.

Melissa höjer sig ännu ett snäpp och fortsätter att övertyga i rollen som playmaker. Efter en kvart in i andra jobbar Paula sig framåt och blir fäld i straffområdet. Där kunde domaren gott blåst straff. Domaren blåser till inspark vilket är ett mysterium vi fortfarande grubblar på.

Om första halvlek var en ömsint nygräddad lyxpizza så var mitten av andra en flottig Hawaii. Dock hittade vi ytterligare några fina passningar från Paula och framförallt ett mycket vackert 2-0 av planens gigant Melissa när hon packar in ett snyggt halvvolley skott i målvaktens bortre hörn.

Efter 2-0 målet slappnar Råå av lite väl mycket vilket Wä tar vara på och börjar så sakta att jaga en reducering. Bland annat har dem ett bra skott i burgavlen men närmare än så kommer dem aldrig. Istället bjuder Jessica Persson och Melissa på en härligt samspel när de tillsammans överlistar Wä försvaret och Melissa återigen avslutar på ett fint sätt och 3-0 är ett faktum. Kliniskt, välregisserat och riktigt kul att titta på.

3-0 står sig matchen ut och Råå tar en övertygande seger och bjuder på det bästa spelet vi har sett detta året. Vi såg det på coach Micke Möller när han knöt nävarna i en seger pose och leendet på Wendel är ännu ett bevis på vad som visades upp idag.

På plan fanns många som förtjänar gott betyg men vi på Ljusblå Hjärtan bloggen kan inget annat än att ge titeln "Matchens lirare" till Melissa Söderstierna som verkligen spelade ut hela registret idag och gjorde det på ett mycket övertygande sätt.

Nu tar vi lite semester på bloggen men kommer så klart tillbaka när seriespelet drar igång igen senare i sommar. Det har varit en vår men höga berg och djupa dalar men med denna avslutningen på fotbollsterminen så kan vi bara blicka framåt med glädje. Det kommer bli en grande höst. Dessutom har Veronica Svensson gjort comeback och bara det är värt en segerdans!

Ha en underbar sommar och tack för uppvisningen idag!