lördag 5 juni 2010

Råå vassast i dagens match mot Wormo

Sommarens första dag grillade ett glänsande San Siro idag när det var Nordvästra Skåne derby mellan världens bästa ljusblåa lag och Landskronadöttrarna i Wormo. Förhandssnacket handlade mest om att det kommer bli en jämn tillställning och att Wormo som nykomlingar definitivt inte ska underskattas.

Det är inte långt ifrån sanningen men idag var Råå snäppet starkare. Vinst med 1-0 efter ännu ett matchavgörande mål av Melissa Söderstierna. Här har ni storyn om dagens drabbning.

I matchens inledning var det lika mycket båda lagen, eller kanske vi ska vända på det och säga att det var lika lite från båda lagen. Vi räknade till ett halvfarligt ribbskott från Wormo samt några halvchanser från båda lagen, mycket mer än så skapades det inte.

Det tog hela 43 långa minuter innan det hettade till i sommarvärmen. Sandra Lännerberg lägger upp bollen för en hörna, slår den med världens kanske bästa precision mot första stolpen där någon i en hög av spelare får till en perfekt skarv. Bollen flyger vidare mot bortre stolpen där Melissa Söderstierna offrar sig i en närkamp och får huvudet på bollen som sakta men säkert åker in i mål. Glädjen är total. Mycket snyggt, 1-0 är ett faktum. Två minuter senare kör Sandra en liknande världsklass hörna och grovjobbande mittfältaren Mathilda Lundbladh nickar i stolpen. Väldigt nära en välregisserad repris av första målet.

Lagen går så till halvtidsvila efter kanske den tråkigaste halvleken på San Siro detta året.

Ny halvlek och Råå tar över något i början med en pådrivande Sandra Lännerberg som dribblar sig igenom Wormos försvar och avlossar ett hyfsat skott som går precis utanför målet. Det kändes som något var på gång men ack så tappades tempot igen. Tillbaka till 50/50 bollinnehav och väldigt få farlig målchanser. Det kändes nästan som de ljusblå var nöjda med ett noll och började bevaka ledningen på klassisk italiensk maner.

Detta bjöd in Wormo i matchens som så smått började jaga en kvittering. Men Råå spelade stabilt utan att glänsa. Backlinjen, anförda av välplacerade mittbacken Karolina Söderström, bjöds det inte på många lägen för Wormo att kvittera. Varje anfall förstördes på något sätt och kom man igenom så stod målvakten Sandra Lennung som en vägg vi målgården.

Så fortsätter matchen till sitt slut. Aldrig riktigt hett (mer än vädret) och en match med lågt lågt tempo. Visst hade Wormo slutet och försökte vara kreativa för att överlista Råås trots allt stabila defensiv men när domaren blåste av matchen så räckte Råås mål hela vägen till tre poäng!

Extra plus idag till Råås Paula Lillsjö och Sandra Lännerberg som ändå försökte trilla boll i en match med fler tjongbollar än en engelsk division tre match.

Men, tre poäng är tre poäng och ibland är det skönt att det är målen som räknas. Forza Råå!