lördag 14 augusti 2010

Premiär: Osby är fortfarande svårslagna

Så är det äntligen fotbollsmatcher på San Siro igen och idag kom topplaget Osby på besök. Råås Finest avslutade vårsäsongen strålande med en utskåpning av Wä och började i onsdags med att vinna borta mot Västra Karup med övertygande 4-1 så förväntningarna var höga. Dock fick vi inte se det vi hade förväntat oss idag när Osby vann matchen med 1-0.

Humöret är ungefär lika ljust som den regntunga himlen just nu tyvärr och här är en kort sammanställning av vad vi såg idag.

Trots att Osby fick en tös utvisad tidigt i matchen och spelade resten av matchen med tio man lyckades man ändå stå upp och gjorde en klart bättre första halvlek än de ljusblå. Osby spelade med ett behagligt lugn och visade rutin och klokhet i sitt agerande medan vårt kära Råå inte lyckades få tag i spelet. Målvakten Maria Hellmark (f.d Jönsson) gjorde ett par fina ingripande och det fanns små chanser för Råå men Osby höll undan efter ett fint mål i mitten av första.

Andra halvlek var väldigt lik den första och Råå kommer aldrig upp i den fina klass vi fick se innan sommaren. Det fanns dock tendenser när snabba Emma Andréasson lyckades komma upp på sin kant och trixa lite med ytterbacken. Då fick Råås anfallsspel lite tyngd. Framförallt trodde vi att Jenny Olofsson skulle peta in kvitteringen efter just ett sådant snyggt anfall men Osbys målvakt lyckades på något konstigt sätt nästan greppa bollen med en hand. Snyggt anfall, snygg räddning!

Osby var bättre idag och att de åker hem till Göingeland med tre poäng är inte mycket att snacka om. Hoppas dem tar regnet och åskan med sig!

Extra plus i Råå idag är att Sandra Lennung på allvar är tillbaka som utespelare efter sin skada (bra jobbat Lennung, du är en riktig fighter) och att Emma Persson fortfarande är en riktig tuffing på plan.

Nästa helg väntar Hässleholm stavat på ett medeltidskt sätt... Omladdning, lite goa träningar och Forza Råå ska återigen ljuda över bygden!