Ny författardebut på Ljusblå Hjärtan Bloggen om Futsal DM

Ljusblå Hjärtan bloggen bjuder idag på en debut och det är ingen mindre än en av Råås Finest vassaste bloggare Otilia Gustavsson som rakt och ärligt berättar om äventyret nere i Kirseberg i söndags. Detta är kvalitetstext i den högre skolan och vi är så glada att Otilia tog sig tid att skriva denna text. Håll till godo, här har Ni Otilias debuttext för Ljusblå Hjärtan och vi hoppas på att det kommer fler i framtiden.

Futsal DM

Fullt utrustade och taggade samlades vi inne i kansliet för att vänta in alla. Humöret var på topp och alla var positivt inställda. Vi hoppade in i bilarna och den långa färden ner mot Malmö tog av. Trots den långa bil resan var vi fortfarande peppade och glad.

Vi anlände i god tid till Malmö så vi slapp stressa, utan kunde ta det i vår egen takt. Vi bytte om och kollade lite på matcherna före oss sen var det snack från ledarna om allt vi behövde veta, från de nya reglerna till positionerna. Nu kände man verkligen att första matchen närmade sig och folk blev nervösa och ingen kunde sitta stilla. Vi gick ut i korridoren och började springa och röra på oss så all nervositet skulle släppa, fast det gjorde det inte hos alla.

Nu var det dags för första matchen att ta plats, vi var otroligt taggade och hade bestämt oss innan vi gick in att här skulle vi inte bjuda upp till någon lätt match. Domaren blåste i pipan och matchen var igång. Efter bara tio sekunder kommer Södra Sandby igenom hela vårt lag och rundar Bade men skjuter utanför.

Vi blev livrädda och från och med det ögonblicket tog vi tag i matchen. Vi stod upp mot Södra Sandby som verkligen attackerade vårt mål och ville ha in bollen men med stor hjälpa av Bade klarade vi oss ur ett flertal svåra situationer. Fast vi hade även våra chanser som tyvärr inte heller gick hämnade i nätet. Vi spelade och kämpade som ett lag, för varandra. Här var det inget individuellt som gällde utan här visade vi verkligen vilket lag vi var.

Matchen slutade, Råå IF – Södra Sandby 0-0

Dagens andra match är den matchen vi verkligen inte vill ta med oss från denna turneringen. Innan matchen kändes det verkligen som att vi skulle gå in för att vinna denna, att vi även denna match hade bestämt oss att den ska vi kämpa för, vi behövde fler poäng för att ta oss vidare.

Den första halvleken av matchen var inte mycket att heja för, tror vi blev mycket nersatta eftersom vi fick frisparkar emot och i stortsätt hela tiden. När vi väl hade nått siffran tre så var det ju inte frisparkar längre utan då blev det straff för varje frispark och de hade turen att göra mål på två eller tre straffar.

Andra halvlek börjar vi betydligt bättre och det tar ett tag innan BK Kick får in ett mål den halvleken, vi pratade och styrde varandra i några minuter och de var dem minuterna som gick bäst den matchen. Andra halvlek var det vår tur att få frisparkarna, är vi väl nått upp till tre frisparkar och vi fick våra straffar så satte vi inte dem, tyvärr.

Matchen slutade, BK Kick – Råå IF 9-0

Den sista matchen hade alla en helt annan inställning och hela laget gick in för att vi skulle absolut inte åka hem med en förlust i sista matchen. Dem orden klarade vi fint. Vi spelade en otroligt bra match där Wormo tar ledningen i första halvlek med 0-2, men inte ger vi upp för det.

Vi peppar varandra och tillslut kommer Emma Ekenbergs otroliga mål, ingen förstår hur det gick in. Man hann knappt se mer än att Emma föll i marken och bollen upp i luften och när den landade så skruvades den in i mål. Vi blev så lättade och vi fick in vårt spel igen, vi tog verkligen i för glatta livet och visst hjälpte det, Anna Ewerlöf trycker in 2-2 och nu känner vi att vi äntligen kan andas och spelar ordentligt men tyvärr räcker det inte för ett mål till.

Matchen slutar, Råå IF – Wormo 2-2

Efter matcherna tog vi en dusch och kollade lite av sista gruppspels matchen och var nöjda över att BK Kick inte vann gruppen.