måndag 15 december 2008

Plats 5: Årets Match 2008

Ljusblå Hjärtan fortsätter bombardera er läsare med inlägg och nu har vi kommit fram till plats nummer fem på Årets Bästa Lista. Det handlar om årets match som har spelats i en serie under 2008. En match som mot alla konstens regler förlorades med 1-0. En match där Råås Finest på något sätt blev ett igen på fotbollsplanen. En match där laget visade vad hjärta och glöd betyder.

Matchen spelades på Råå Idrottsplats den 13 augusti i år. Det var en viktig match för både och Råå och motståndarna Eskilsminne. Tidigare under våren hade Eskilsminne vunnit med 3-1 på Harlyckan. Ett resultat som inte direkt visar matchbildens verklighet. Men Ljusblå Hjärtan vet att bollen är rund och den som gör flest mål vinner en match.

Årets match blev den som spelades på Råå. Vilken kamp, vilket insats från båda lagen där Råå var strået vassare. Men Eskilsminne har ett ledande lags tur på sin sida och även en okoncentrerad domare. Även om Eskilsminnes tränare stolt påpekade att en misstänkt straffsituation friades regelrätt så var det nog många som höjde på ögonbrynen. Fotboll är kärlek och den är sällan lätt att förändra. Vi ser det från våra olika håll och så klart vill vi att Råå ska få en straff när en motståndare tar med hands inne i sitt eget straffområde. Det hade betytt kvittering för Råås finest. Vad det hade resulterat i vet vi inte och får aldrig veta.

Råå krigade som om det var det sista dom skulle göra. Bollen spelades fint mellan lagdelarna och ute på planen var det kamp, omvälvande och grymt underhållande. Två topplag som båda träffade en slags formtopp den kvällen. Men Eskilsminne drog det längsta strået. Bra lag har tur heter det i gamla sägner. Så må det vara också.

Vad som skiljer denna match från andra bra matcher i år är att laget blev en maskin, en väloljad fotbollsmaskin med ett gemensamt mål. Tre poäng, häng på toppen och en chans att börja jaga ifatt Glimåkra. Men det var Eskilsminne som fick luft under vingarna och det blev Eskilsminne som vann serien till sist. Men inge kan ta ifrån Råås insats i denna match. Så bra var det. Vi tror även att publiken och så även Eskilsminne inser att ibland är inte fotboll rättvist.

Men Eskilsminne vann fair and square ändå för vi kan inte köra någon dubbelmoral här. Det är alltid två lag på planen som gemensamt bjuder publiken på en uppvisning. Det krävs två om man ska dansa tango och vilken jävla grym tango vi fick uppleva den 13 augusti i år. Årets match utan tvekan, tack till Råå och även ett tack till Eskilsminne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar