fredag 12 december 2008

Årets bästa lista är på väg

Så här inför Lucia har Ljusblå Hjärtan sakta börjat titta tillbaka på årets fotbollssäsong och sakta börjat sammanställa det bästa som Råå Ifs finest har åstadkommit under tjugohundraåtta. Ni kan följa samtliga kategorier här på bloggen under nästa vecka. Men redan idag, mest för att kittla er aptit lite, bjuder vi på första kategorin. Varsågoda kära vänner!

Årets målkalas 2008

Fotbollsåret 07 slutade i dystert och ekande moll för Råås Finest. En tung och snöplig kvalförlust mot skräckmotståndaren Skurups IF lämnade laget tomma och vilsna. Första matchen var propaganda fotboll från Råå men samtidigt en fruktansvärd uppvisning från Skurup i hur man kontrar i sönder ett lag. Inför andra matchen stod laget inför en smått omöjlig uppgift som förblev omöjlig. Skurup tog steget upp till division 2 medan Råå fick stanna kvar i trean.

Inför försäsongen 08 planerades en träningsmatch mot nyblivna division 2 laget ute på Rydebäcks fina konstgräsplan. Vi som var där fick bevittna en ny sanning som vi borde ha fått se hösten 07.

Råå totalt körde över Skurup utan att ta hänsyn eller be om ursäkt. Det var som att se en brutal vendetta. Det var mästerligt och det var nästan pinsamt att se ett lag som skulle spela i division 2 08 bete sig så tafatt. Råå vann med 9-1. Utöver Argentinas totala genomklappning mot Tyskland i Dam-VM så är detta det absolut roligaste och mest glänsande målkalaset Ljusblå Hjärtan hittills har bevittnat.

Råå var en mean lean goal machine den femte april i våras. Skurup åkte dessutom direkt ut ur tvåan i år. Inte helt oväntat anser vi experter på Ljusblå Hjärtan.

Anna ”Backis” Backlund satte fem pytsar, Sandy Lännerberg satte två, Sara Söderkvist (på den tiden Sara Ewald) och Malin Johansson gjorde vars ett mål. Hela laget spelade bra, alla förtjänar en extra eloge för denna totala utskåpning.

Bortsett från att Eskilsminne IF målslaktade Häljarps IF med 16-0 i serien så håller vi på Ljusblå Hjärtan bloggen vinsten mot Skurup som årets målkalas. Dessutom vinner den årets skönaste revansch och årets lagliga sport överkörning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar