måndag 23 november 2009

Miss Q: Råå Cupen för 21:a gången

Ljusblå Hjärtans favoritkrönikör Miss Q är tillbaka med ett magiskt reportage om Råå Cupen. Det finns få som hanterar pennan som denna jänta och vi är lika delar stolta som glada att hon bjuder oss på detta coverage från världens bästa turnering. Det är bara att luta er tillbaka och njuta av färden….

En lång dag i Norrehedshallen är slut och det är dags att summera alla händelser och intryck. Först av allt vill jag, å Råå IF:s vägnar, tacka samtliga personer som varit delaktiga och gjort cupen till en helt fantastisk dag. Som slutlig segrare stod Stattena IF efter vinst med 3-1 mot Köpingebro IF i finalen. Råå IF kom på en fin tredjeplats efter att ha vunnit mot Kvidinge IF i bronsmatchen. Värt att nämna redan nu är att Råå IF:s Jessica Olsson blev delad skytteligavinnare på 7 fullträffar tillsammans med Alexandra Nilsson från Kvidinge IF.

För Råå IF:s del blev det ett steg i rätt riktning detta år och det spel som laget presterade var allt som oftast väldigt bra. Per filosoferade efter turneringens slut att det spel som våra ljusblå hjältar presterade idag var det bästa för årets inomhussäsong, vilket jag håller med om. De håller en konstant hög nivå på sitt spel men saknar, som alltid, det där sista. Det som avgör matcherna. Här kommer en kort genomgång av Råås matcher.

Helgens lirare i den ljusblå tröjan är som följer:

Anna Thai, Jessica Olsson, Emma Persson, Melissa Söderstjerna, Emma Andreasson,
Mathilda Lundblad, Josefine Lillsjö, Sara Söderkvist, Karolina Söderström , Jenny Olofsson

Råå – Trelleborg 5-0
Målskyttar: Josefin Lillsjö, Karolina Söderström, Anna Thai, Melissa Söderstjerna och Jenny Olofsson

Råå IF vann sin första match med hela 5-0 mot Trelleborg. Här var det inga premiärnerver som spökade inte. Råå spelar hela tiden stabilt och gör 2-0 ganska fort, vilket gör att luften går ur motståndarna lite. Efter detta rullar bollarna in ganska lätt. Passningsspelet sitter där det ska och de ljusblå visar upp ett flertal fina kombinationer.

Råå – Hittarp 4-1
Målskyttar: Jessica Olsson 2, Jenny Olofsson och Melissa Söderstjerna

I denna match är det ännu en stabil insats som ligger till grund för de tre poängen. Tyvärr stressar de upp sig själva en aning och det fina spelet kommer av sig för en stund. Resultatet blir att Hittarp kan släppas in i matchen. Råå hittar dock snart tillbaka till sitt vägvinnande spel och visar återigen upp ett kvickt och säkert passningsspel.

Eskilsminne – Råå 1-1
Målskytt: Jessica Olsson

Per Söderkvists kommentar ”dagens lågvattenmärke” sammanfattar denna match ganska bra. Rååspelarna är stressade och kan inte riktigt få igång sitt snabba och säkra passningsspel. Många av spelarna saknar även rörelse vilket medför att många passningar ges bort till motståndarna. Men det är ändå starkt att få med sig en poäng.

Ängelholm – Råå 0-6
Målskyttar: Jessica Olsson 2, Melissa Söderstjerna 2 och Jenny Olofsson 2

Det blev en snabb revansch efter matchen mot Eskilsminne. Här hittar Råå tillbaka till rörelsen, viljan och orken igen. Alla jobbar och sliter för varandra och många gånger riktigt lyser glädjen runt Rååspelarna. Här spelas det fotboll med mycket one-touch och publiken får se spelkombination efter spelkombination.

Råå – Kvidinge 2-3
Målskyttar: Jessica Olsson och Emma Andreasson

Här kan Kvidinge göra två mål direkt i inledningen av matchen innan de ljusblå vaknar till liv. Råå spelar efter detta ganska hyfsat och hämtar starkt upp underläget och kan så småningom få in bollen som innebär 2-2. Tyvärr saknas det lilla sista och Kvidinge kan slå in 3-2 och ta tre poäng. I och med förlusten blir Råå tvåa i gruppen medan Kvidinge kniper förstaplatsen.

Semifinal 1

Kvidinge – Köpingebro 0-3

Semifinal 2

Stattena – Råå 3-1
Målskytt: Jenny Olofsson

Både Stattena och Råå bjuder upp till dans i denna match. Råå spelar bra och kommer igenom ett flertal gånger men saknar återigen det där sista som krävs för att vinna matcher. Det är stolpe ut i stället för stolpe in. Det vill sig inte som vanligt och Råå får återigen nöja sig med att spela bronsmatch.

Match om 3:e pris

Kvidinge – Råå 2-5
Målskyttar: Emma Persson 2, Karolina Söderström, Jenny Olofsson och Jessica Olsson.

Snacka om revansch från förra mötet med Kvidinge! Här läggs inga fingrar emellan utan det är seger som brinner i de ljusblå spelarnas ögon. De spelar runt bollen inom laget på ett bra sätt och hittar som så många gånger förr ett antal fina spelkombinationer som resulterar i mål. Det är även värt att nämna att AT i mål spelar fullständigt fantastiskt.

Final


Köpingebro – Stattena 1-3

För samtliga resultat från turneringen gå in på Råå Cupens egen hemsida:

http://www.cumap3.se/cuponweb/raa_ifs_damcup_1412.asp

Vid pennan,

Miss Q

1 kommentar: