söndag 15 november 2009

Gruppseger för Råås Finest i HM

Ingen annan blogg kan matcha Ljusblå Hjärtan i rappa rapporteringar och idag siktar vi på rekord. Det är endast ett par minuter sedan grupp B spelades klart och precis som vi förutspådde så blev det första plats för de Ljusblå. Men allt var inte en dans på nyplockade rosor. Här är storyn från Grupp B.

Allerum/Hasslarp - Råå 1-1

1-0 (Tid: 2:20)
1-1 (Tid 7:20) Emma Persson

I första matchen mötte Råå ett hungrigt Allerum/Hasslarp som vi faktiskt inte trodde mycket om innan matchstart. Men laget visade sig vara allt annat än att räkna ut och dom satte en vansinnig press på Råå direkt. Råå såg lite obekväma och chockade ut vilket kan bero på många saker. En sak som Coach Per tydligt uppfattat var att golvet inte direkt var lättspelat. Men som vi brukar säga, det är lika för båda lagen.

Råå hade ett litet övertag i bollinnehav och försökte spela sig fram till chanser. Allerum/Hasslarp tog dock ledningen efter ett nickmål redan efter två minuter. Råå fortsatte att mala och i den åttonde matchminuten satte Emma Persson kvitteringen efter en fin pass från Jessica Olsson. Tiden går snabbt i inomhusfotboll och när matchen var slut stod det 1-1 på rapporttavlan. Lite oväntat men all heder till A/H som fightades in i det sista och det kanske inte var helt fel att Råå gick på en nit för i andra matchen var det helt andra bullar som gällde.

6-0 (Tid: 14:48) Melissa Söderstierna

Ut på planen kom ett uppvaknat Råå med helt ny kraft, fart och spelglädje. Det är såklart magiskt att bevittna och denna utskåpningen av Eskilsminne kommer vi sent att glömma. Matchen börjar bra för Råå. Pressen är mycket högra och aggresivare än i första matchen och spelet bjuder på mycket mer finess och säkerhet. Passningarna satt där de skulle och bollkontrollen var klasser bättre än innan. Det blev ett målkalas som var härligt att se på.

Jenny öppnade med två fina mål, Sara följde efter och sen kom matchens behållning då José packar in bollen på Dunga vis utan chans för målvakten. Efter den kanonen sätter José sitt andra mål innan Melissa avlsutar med ett riktigt Petter Hansson mål då hon trixar och snubblar in 6-0.

Det var en lättad Coach-Duo som gick in till omklädningsrummet efter denna islossning. Ljusblå Hjärtans favorittyska Bade var på besök och bjöd på en klockren kommentar efter matchen. "Det lossnade ordentligt" sa hon med ett brett leende. Så sant deutsch, så sant. Vågar vi tippa på att Bade är tillbaka i Råå nästa år? Oh ja, det fanns mycket som tydde på en möjlig flytt tillbaka till Sundets Pärla. Dubbel glädje med andra ord.

HDFF - Råå 1-2

0-1 (Tid: 1:37) Självmål (Jenny närmast för Råå)
1-1 (Tid: 11:48)
1-2 (Tid: 14:15) Självmål (Jessica närmast för Råå)

En liten seriefinal eller gruppfinal skulle man kunna kalla detta klassiska möte mellan HDFF och Råå. Precis som förra året var det Råå som vann mötet även om det var HDFF som satta samtliga mål. Fotboll är ibland ytterst märkligt. Matchen var väldigt jämn och vi tycker oss nog kunna skymta ett pyttelitet bollövertag för HDFF men flest mål vinner. I Råås Finest storspelade AT och resten av laget försvarade sig med bravur och kontrade med sylvass skärpa.

Råå tog som sagt ledningen tidigt genom ett självmål. Sen jagade HDFF i nästan tio minuter innan kvitteringen kom. I åttonde minuten har dom en boll i ribban så kvitteringen kom ganska väntat. Men i matchens sista minut var Råå uppe i anfall igen och lyckades få HDFF till att göra ett ödesdigert självmål. Som Coach-Per sa efter matchen, ibland är fotboll enkelt, man behöver inte göra mål för att vinna matcher. Såklart med glimten i ögat men med lita allvar i grunden ändå.

Gruppsegrare

Så Råås Finest gjorde vad de kom för att göra, nämligen att vinna gruppen. Tvåa blev helt oväntat Allerum/Hasslarp som snodde åt sig andra platsen från "storlagen" Eskil och HDFF. Det är coolt och det bevisar att även lägre rankade lag har storhet i sig. Nästa gång det blir HM spel för Råå är den 6 December, samma dag som det ska spelas Futsal DM i Skurup. Vilka som är motståndare ska vi ta reda på inom kort.

Ett stort grattis till vårt kära Råå, mycket bra jobbat!

Dagens hjältar och hjältinnor är Per Söderkvist och Mats Weiland (Coacher), Anna Thai, Sara Söderkvist, Emma Persson, Jessica Olsson, Mathilda Lundbladh (snyggaste skorna i hela turneringen), Melissa Söderstierna, José Lillsjö, Karolina Söderström, Emma Andreasson och Jenny Olofsson.

På läktaren syntes många av Råås Finest stjärnor. Bland annat Lennung, Sandy, Söder, Freddy, Niclas med familj, Fi med kid, nye tränare Micael Möller, Tysk, och Super-Coach Pelle (se bild nedan). Det är underbart att se stödet från spelare och supporters. Däri ligger mycket av magin i Råå!

Nu laddar vi för Råå Cupen nästa vecka! Forza Råå!!!!