söndag 27 september 2009

Storspel trots storförlust

San Siro böljade i ljusblått och rött under tidiga kvällen idag. Wormo var på besök och jagade säker mark i toppstriden och det slutade som vanligt mot Wormo med förlust för Råås Finest. Men matchen hade ett par ljuspunkter ändå.

Till att börja med så gjorde Wormos spelare med nummer 5 på ryggen ett av årets goaste mål hittills. På en hörna drog hon in en klockren volley utan att någon i Råå hann blinka. Träffen var perfekt, det ekade i hela byn och Ljusblå Hjärtan Bloggen bara skrattade av glädje. Till och med Coach Per Söderkvist drog på smilbanden. Det är inte ofta man ser en damspelare göra en Lothar Mattheus.

Sen har vi Råås Finest, där två spelare idag glänste magiskt fint på planen. Den första var mittbacken Mathilda Cedergren som storspelade matchen igenom. I andra halvlek la hon till med ett par underbart vackra gildtacklingar som hade fått en spelare som Mattias Lindström att få tårar i ögonen. Fröken Cedergren spelade som en fem plus spelare gör. Tight, säkert och stenhårt. Ljusblå Hjärtan utnämner Mathilda till "Dagens Glenn Hysén". Strålande!

Fotnot: I slutet av matchen skadade sig Mathilda så illa att hon och Coach Pelle just nu är på akuten. Vi hoppas att det inte är allvarligt och att Mathilda är tillbaka snabbt!

Den andre spelaren var målvakten Sara Saade som dominerade trots fyra insläppta mål. Hon bjöd på säkra utrusningar, toppklass TV-räddningar (Läs Lasse Eriksson) och hon visade ingen pardon i närkamperna. Ljusblå Hjärtna skänker fyra stabila hjärtan till Saade idag utan att tveka. Good work!

Sen fanns där ett par spelare till, bland annat från F-15 som gjorde riktigt bra insatser idag. Nästa storspelare kanske blir Jasmine, grymma Careca kvalitér hon visade upp idag.

Vi tog några snabba ord med Coach Pelle efter matchen och hans kommentar var "Vi tog inte chansen att röra till det i toppstriden idag". Väl sammanfattat tycker vi. Det var en ganska medioker match från båda lagen. Wormo ser ut att ta steget upp i trean i år och där väntar så klart helt andra bullar till kaffet. Men om de gör det så önskar vi laget all lycka till 2010.

Gott och se att det är så mycket publik på U-lagets matcher... Supergött!

Imorgon är det dags för derby på Olympiafältet då redan klara Stattena BB tar emot ett revanschsuget Råås Finest. Fotbollsfest någon?

Hörde ni förresten att HDFF trillade ur division 2 igår? Vad säger man om en sån sak?

Vi koncentrerar oss på de ljusblå och ger här ett rungande Forza Råå!

Ps. TFF slog HIF med 4-2 idag, det är väl värt att fira! AW var på plats på Vångavallen och han har en hel del sköna stories med sig hem. Forza TFF alltså! ds.

6 kommentarer:

  1. Pelle gjorde en stormatch som målvakt i B-laget idag. A-laget nästa??

    SvaraRadera
  2. Medioker insats det beror väl på vilken sida om staketet man står på !På min sida så såg det inte så mediokert ut varken från Wormo eller Råås så kallade Finest U.Härlig insats från Råå som ville "spela boll".Grattis RÅÅ NI VAR BRA ALLIHOPA !
    Wormo och Kullabygden är dom formstarkaste lagen i div 4 för tillfället !!!!!Om Wormo går upp i 3an eller inte står skrivet i stjärnorna men Wormo skall göra sitt bästa och BULLARNA ser dom fram emot !!!
    Förresten så vill jag gratulera till fortsatt div 4 spel nästa år det är ni värda!
    Mvh Wormo

    SvaraRadera
  3. Hej tackar för de fina orden! Jag är hemma från akuten nu och det är ingen fraktur på knäet och det ser inte heller ut att vara något med ledbandet, jag skall tillbaka och kolla knäet den 6e och se om det är något, tills detss blir det kryckorna! :( Matilda cedegren

    SvaraRadera
  4. Tack otto!

    Först måste jag säga att med ett så pass stabilt lag som i söndags så är det inte svårt att "spela bra".

    När det gäller min framtid får jag enligt min agent inte utala mig hur den kan se ut. Men läs Sportbladet för det senaste skvallret.

    /Pelle Pelé

    SvaraRadera
  5. Hoppas det inte är något allvarligt Matilda!

    PS! ytterligare en fotnot var att jag hade riktigt mycket hjälp av Råå IF dam's meste besökare på lasasrettet (fakta utan grund) Slennung. Hon kan sina och region skånes grejor! Tack för hjälpen.

    Se till att bli frisk nu Matilda!

    SvaraRadera
  6. Som Pelles agent kan vi avslöja att det lutar åt danska SAS-ligan och Randers eller kanske tom Mörarp. Vi får se var vi får det bästa avtalet... Oavsett, Pelle är en grym gubbe på allt han gör!!!

    SvaraRadera