måndag 28 september 2009

Bluebirds var starkast och vann derbyt

Ösregn, stormvindar och konstgräs. Det stod på kvällens meny när nästa års division 2 lag Stattena BB tog emot Råå på Olympiafältet. Råå började riktigt bra och försökte spela fotboll på riktigt medan Stattena lungt och sansat höll koll på de ljusblå. Det är lite synd att matchen inte betydde det som Roger Trygg spådde i början av serien. Men derby är derby, det kommer man inte ifrån.

Som sagt, Råå startade bra där bland annat Linda Theodoridis, Anna Mårtensson, Sandra Lännerberg och Sara Söderkvist höjde sig över de andra stundtals. Dock var Råå som lag härligt inspirerat och med lite mer flyt hade laget kunnat gå till halvtidsvila med ett ledningsmål. Stattena var ändå stabila hela tiden, spelade smart ibland och visar att laget är precis så bra som tabelläget visar.

Spelet pendlade fram och tillbaka och matchen slutade tillsist 2-0 till Stattena och Ljusblå Hjärtan skänker ett stort grattis till BB och önskar dom lycka till i division 2 nästa år. Är det ett scoop att Stattenas Allsvenska huvudtränare har lämnat sitt uppdrag idag med omedelbar verkan? Tycker gott coachen kunde ridigt ut stormen och stöttat töserna i slutet av säsongen. Ja ja, så kan det bli ibland.

När vi försökte nå Coach Söderkvist fick vi reda på att han var på akuten med storspelande målvakten Carolin "Pacman" Backman-Möller efter en krock på planen. Vi hoppas att Pacman klarar sig utan några skador och att hon får komma hem och kolla fotbollskväll och dricka Te. Pacman var skitbra idag!

Rutinerade Linda "Söder" Theodoridis fick hoppa in i kassen och avslutade sin karriär i Råå som målvakt, vilket är ganska coolt faktiskt! Lycka till i nästa förening Söder, mycket gott jobbat i den ljusblå tröjan varje träning och match, du är ett föredömme för alla! Om du ångrar dig ska vi se så att AW håller tröja nummer 17 ledig! Ljusblå Hjärtan Salutes You!

Nu återstår bara en match för Råås Finest och det är Svalöv nästa söndag. Då får vi avsluta med en go vinst!

Forza Råå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar