lördag 5 september 2009

"Ingen hjärna, Inget hjärta" Ny krönika av Miss Q

För vissa är det ett spel de spelar. För vissa är det en rolig grej att göra på sin fritid. För vissa är det ett levebröd som de måste vara en del av. För vissa är det på liv och död. Hur som helst så är det för oss alla något vi antingen älskar att hata eller hatar att älska. Kanske finns det något mellanting, men i huvudsak är det dessa kategorier det handlar om.

Många är vi som lägger ner både tid och energi på att ägna oss åt denna sak som så många älskar att hata. Och många är vi som offrar både kropp och själ för att få tillhöra dessa små samhällen som återfinns i all världens städer och små byhålor. Det spelar ingen roll hur liten eller stor byn är som innehåller detta sektliknande samhälle, det är fortfarande näst intill på liv och död. Resultat, tabeller, målskillnad och poäng är bara några av de saker som visar hur bra de små sekterna är och vi mäts och utvärderas utifrån dessa.

Ibland kan man inte rå på ödets inverkan på ovanstående faktorer eller viktiga saker. Men ibland, om än för bara en kort period, har man precis allting i sina egna händer. Detta kan vara både en lättande, inspirerande och skön känsla. Men å andra sidan kan det lika väl vara en tyngande, prestationsångestframkallande och jobbig situation.

Att ha allting i sina egna händer är som sagt inte alltid något gott. Det jag tror är nyckeln till att gå segrande ur dessa situationer är ett starkt psyke och därmed mentalt spel. Det blir lite som ”ingen hjärna, inget hjärta”. Har man inte rätt inställning och attityd till att avsluta till sin egen fördel, har man inte heller orken eller viljan i hjärtat att använda hela sig själv och framkalla den kraft och energi som krävs för uppgiften.

Man hör många gånger att framgångar föder framgångar, men det kan lika väl vara så att motgång föder motgång. För att kunna uppleva det första måste man kunna kombinera både hjärnans och hjärtats egenskaper och därigenom skapa något positivt och vägvinnande som alla bär med sig. Det hjälper med andra ord inte att endast ha en vältränad kropp. Du måste även ha en tanke bakom det du gör och varför du gör det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar