fredag 11 september 2009

Intervju med Per Söderkvist inför helgens dramatik

Hej Per, berätta lite om senaste matchen mot Lilla Torg?

Vi hade det lite svårt i första halvlek, men kunde ändå gå till halvtidsvila med 2-1. I andra halvleken gjorde vi en mycket stabil insats och dödade matchen omgående. Efter det hade vi bra kontroll på händelserna.

Spänningen stiger kraftigt inför helgens match mot Lund då ni slåss om att plocka kvalplatsen. Vad tror du ligger på fördelsidan för Råås Finest i denna match?

Det vi hoppas på ger övertag är vår rutin samt inställningen hos våra tjejer.

Enligt vår mening gjorde Lund en riktigt bra match på San Siro i våras. Rörliga, spelade mycket på one-touch med mera! Vilket lag tycker du är det bästa ni har mött hittills i serien?

Det är nog faktiskt så som du säger, Lund kan nog vara det bästa laget vi mött i serien.

Det återstår att kämpa om totalt 12 poäng och Råå står bland annat mot tidigare nämnda Lund och Stattena. vinst i helgen och allt ligger i era egna händer. Kommer ni att fokusera på detta eller kommer ni att ta det som vilken match som helst?

Det blir som vilken match som helst denna magiska höst. Vi har under hela hösten haft stora problem med skador och sjukdomar och denna helg är inget undantag. Det verkar som vi nu har tillgång till Emma Persson, vilket vi inte haft på hela hösten. Tyvärr saknar vi en del andra nyckelspelare. Jag är dock inte orolig, spelet har blivit bättre senaste tiden och vi har många tjejer som kan fylla luckorna.

Ljusblå Hjärtans krönikör Roger Trygg håller er som seriesegrare, är det målet helt kört eller finns det mirakel även i division 3?

Mirakel kan väl alltid hända, men jag sa redan i början av säsongen att "Med ett lag i allsvenskan bör man springa hem denna serie tämligen enkelt" och det verkar ju stämma ganska bra.

Råå har senaste åren legat i toppen, vad är det som gör att laget ständigt hålller sig på topp tre position?

Vi är ett stabilt topplag tyvärr har vi de senaste säsongerna haft lite för hög spelaromsättning för att kunna pricka in den översta placeringen. I år tappade vi 5-6 tjejer efter sommaren som börjat studera eller är ute och reser, vilket så klart visar sig även på resultatet. Vi har dock så bra grundstomme så att vi hela tiden kan vara med i toppen.

Vi önskar dig och laget lycka till på lördag. Vågar du tippa ett slutresultat?

Jag tror på 2-2, sen avgörs allt i sista omgången...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar