lördag 28 augusti 2010

Viktig Ljusblå seger på Råå IP idag

Vi vaknade till ljudet av ett ösande regn som slog mot fönstret men en sådan väckning bådar alltid gott ur fotbollssynvinkel. Idag mötte Råås Finest Kullabygden i en hyperviktig match där Råå hade chansen att skapa sig ännu mer trygg mark mot ett jagande och fightande Kulla bygden vid kvalsträcket.

Tyvärr missade vi första kvarten och vi fick en smärre chock när vi såg att det stod 3-0 till Råå på resultattavlan. Tre noll, smaka på den inledningen. Mål av Jenny, Melissa och Lennung innan man hade hunnit fatta det. Råå kändes stekheta i den fina sensommarvärmen.

Men sen började det heta avta och Kullabygden jobbade sig in i matchen och fick till en reducering innan paus. Det blev en hyfsat jämn sista halvtimme i första halvlek där vi tycker att Karro Söderström och Jenny Olofsson gjorde en sån där extra plus insats.

Andra halvlek fortsatte som den första. Jämt böljande spel. Kullabygden tog tillfället i akt att reducera innan Mathilda Lundbladh sköt in 4-2 i krysset. Fruktansvärt snyggt mål.

Spelet fortsatte på utstakad väg och när det återstod en kvart la Sandy Lännerberg in bollen snyggt i mål med ett klassigt långskott. Det skulle komma mer när Thea gjorde Råås sjätte mål och Kullabygden åter igen reducerade.

Ett klassiskt tennisresultat gav Råå segern med 6-3 i denna viktiga match och nu har Råå lite mer stabil mark under fötterna om det nu var någon som någonsin trodde att Råå skulle halka neråt...? Inte vi och därför sjunger vi Forza Råå Forza Råå Oh Oh OH...