tisdag 16 november 2010

Välkomna till Råå IF:s Damcupen på lördag!

På lördag är då äntligen dags för årets bästa och finaste inomhusturnering, Damcupen som Råå IF arrangerar för tjugoandra gången. Här snackar vi tradition av den högra skolan. Som vanligt står Hedens inomhushall för spelplan, läktare, omklädningsrum, café med mera och den första matchen spelas klockan nio på morgonen. Tjugotvå år av glädjefylld fotboll, det är inte illa och värt sin lilla hyllning!

Följande lag kommer att göra upp om den åtråvärda vinnarpokalen. I grupp A ser vi vårt eget kära Råås Finest ställas mot tufft motstånd så som Kvidinge IF, Röke IF, Stattena IF, Trönninge IF och Uppåkra IF:s andra lag. I grupp B härjar Eksilsminne DIF, Hittarps IK, IK Wormo, Strövelstorp GIF, Svalösv BK och Uppåkra IF:s lag ett. Två stenhårda grupper där vi faktiskt får den stora äran att möta nya bekantskaper.

Vi är aldrig sena att tippa lite resultat när det kommer till Damcupen eftersom vi är som vi är. Råås Finest här några svåra nötter att knäcka denna kommande lördag.

Det är så klart Stattena som står som en delad favorit tillsammans med de ljusblå gudinnorna i gruppen. Men det är dock kittlande att fundera lite över lag som Kvidinge, Uppåkra, Röke, och Trönninge, vem vet vilka grymma lirare det finns i dessa lag? Vi vet inte så mycket som vi önskar vilket skapar en del nervositet. Inte att underskattas med andra ord och det är iofs ömsesidigt! Uppåkra ser vi som årets darkhorse, med två taggade lag kan vi kanske få se en väldigt intern semifinal? Röke, det låter som ett stenhårt lag, kan mycket väl bli årets överraskning i alla kategorier!

I grupp B lägger vi snällt över favoritskapet på de gulblå Eskilsminne samt Landskorna töserna i Wormo, men även Svalöv har ett par överjävliga lirare som vi hoppas få se trixa lite boll på lördag. Hittarp, Strövelstorp och Uppåkra får ursäkta vår tippning (vi tror såklart på er också) men ibland måste man välja och sätta lite journalistisk press på vissa lag! Eskilsminne brukar vara extra bra i Damcupen så vi får se om dem hittar sin klassiska form i år igen!

Finalen som spelas cirka klockan 17:40 blir således mellan Råå IF och Stattena IF och där vinner alltid Råå IF!

Vad kan vi mer förvänta oss av Damcupen? Jo, det ryktas om ett nytt Café på bottenplan, vilken är en lika vild som underbar satsning av klubben. Vi tror på det, ett Café har alla möjligheter att bli succé. Dessutom har vi fångat upp ett rykte om att Stickans Kiosks korv & bröd ansvariga har ett finger med i spelar. Sant eller inte, serveringen kommer att hålla högsta klass.

Nu väntar vi mest med spänning på vilka spelare som blir uttagna till Råås Finest lag och vi hoppas kunna presentera truppen här på världens bästa ljusblåa blogg inom kort.

Så kära läsare och fans, vad tror ni om cupen? Vem vinner, vilket lag blir årets överraskning, vem vinner skytteligan, vem käkar flest korvar och kommer vår favorit Bade vara på plats eller inte?

Klockan 09:00 är det kick off i premiärmatchen mellan Kvidinge och Stattena. Välkomna till en underbar fotbollsdag lördagen den 20 november!

1 kommentar:

  1. Hej!

    I år är det är väl dags för de ljusblå spelarna att äntligen ta hem segern. På tiden tycker jag!

    Om vår alldeles egna tysk kommer på besök kan jag inte uttala mig om. Men ett annat rykte säger att vår trogna och magnifika speaker Jeppe kommer att kika in på lördag...

    /Sandra

    SvaraRadera